Lucrările la Autostrada Soarelui ar putea fi reluate până la sfârșitul anului

734
Primăriile pe teritoriul cărora va trece Autostrada Soarelui au termen până miercuri să soluționeze parcelele identificate cu probleme și din cauza cărora lucrările la obiectiv au fost stopate.
Așa cum a anunțat acum aproximativ două săptămâni, prefectul Claudiu Palaz a organizat, ieri, o întâlnire, cu toți factorii implicați în construcția Autostrăzii Soarelui. Au participat, printre alții, atât reprezentanți ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, cât și reprezentanți ai primăriilor Medgidia, Murfatlar, Ovidiu, Ciocârlia, Bărăganu, Valu lui Traian, Peștera, Constanța. Singura primărie care nu a fost reprezentată și la nivelul căreia există și probleme a fost Cernavodă.
După câteva ore de discuții care au vizat fiecare parcelă în parte de pe parcursul celor trei tronsoane (Cernavodă-Medgidia, Medgidia-Constanța și centura ocolitoare a Constanței), au fost identificate atât toate suprafețele din cauza cărora se întârziau lucrările, dar și soluții pentru fiecare caz în parte.
În acest context, Palaz a dat termen până miercurea viitoare reprezentanților primăriilor pentru a întocmi și documentațiile aferente, astfel încât pe ordinea de zi a ședinței de fond funciar de luna aceasta să figureze și respectivele documentații pentru a fi aprobate.
Cei prezenți și-au exprimat convingerea că până la sfârșitul acestei luni se va debloca situația la nivelul celor mai multe localități, singurele care ar putea rămâne cu probleme fiind Agigea și Cernavodă. În ceea ce privește situația de la Cernavodă, aici este vorba despre o parcelă pe care sunt în prezent doi proprietari: unul este cel care și-a câștigat dreptul în instanța, iar altul a fost pus în posesie de primar.
Probleme cu exproprierile s-au mai înregistrat și pe raza localităților Agigea, Cumpăna, Constanța, Murfatlar și Rasova. Totodată, reprezentanții Ministerului Transporturilor, prezenți la ședința de lucru, au afirmat că s-au realizat exproprieri pe jumătate din terenurile tronsonului Medgidia-Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4646 secunde