Băsescu: "Dacă palestinienii doresc pacea, trebuie să respecte cererea poporului izraelian"

89
Băsescu:

Articole recomandate

Într-un interviu acordat The Jewish Telegraphic Agency, președintele Traian Băsescu a declarat că România sprijină, în principiu, cererea Tel Aviv ca palestinienii să recunoască Israelul ca stat evreu, dar a încurajat, totodată, ajungerea la un compromis între cele două țări pe acest subiect și pe alte teme.
"Dacă ei (palestinienii) doresc pacea, trebuie să respecte cererea poporului izraelian", a precizat șeful statului în interviul acordat la București, cu două zile înainte de începerea vizitei în Israel.
Întrebat dacă Israelul ar trebui să condiționeze progresele în cadrul negocierilor pentru pace de această recunoaștere din partea palestinienilor, președintele român a îndemnat la înțelepciune. "Ei bine, toți trebuie să fim înțelepți. Desigur, compromisurile sunt necesare pentru că altfel nu vom găsi o soluție și poate că aici Sharon (fostul premier israelian, decedat recent - n.r.) este un exemplu", a spus Traian Băsescu.
În noiembrie 2013, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, i-a cerut președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, să vină în Knesset pentru a recunoaște caracterul evreiesc al statului Israel și pentru a se ajunge la un acord de pace.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8301 secunde