Băsescu, despre acuzațiile de colaborare cu Securitatea: Nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament

240
Băsescu, despre acuzațiile de colaborare cu Securitatea: Nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament - cgcmdz04mdamagfzad0xmjjjmjfim2i4-1557646771.jpg
Fostul președinte Tarian Băsescu declară, ca urmare acuzațiilor de colaborare cu Securitatea, că nu va fi găsit un angajament de colaborator, pentru că niciodată nu a semnat un astfel de document.


Traian Băsescu a precizat la România TV că nu a fost încă citat și a reluat afirmațiile conform cărora va merge în instanță când va fi chemat. El a explicat din nou că are cinci adeverințe de necolaborare cu Securitatea, emise cu ocazia altor candidaturi ale sale și că în 2002 a fost invitat la CNSAS să ofere niște lămuriri, dar că de această dată nu a fost solicitat.

De asemenea, a precizat că nu știe ce conține dosarul CNSAS.

"Garantez că niciodată nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament", a ținut să sublinieze fostul președinte.

Traian Băsescu a explicat că nu vrea să discute prea mult pe acest subiect pentru a nu prejudicia PMP, partidul al cărui președinte onorific este.

CNSAS a făcut vineri precizări legate de procedură, în cazul dosarului privind stabilirea calității de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu, la o zi după ce a decis trimiterea dosarului în instanță și după ce în presă au apărut informații pe această temă. CNSAS menționează inclusiv că o persoană poate fi considerată colaborator/lucrător al Securității numai în urma pronunțării, de către instanța competentă, a unei hotărâri definitive care să ateste această calitate. Joi seară, Traian Băsescu a calificat decizia CNSAS de a-l verifica din nou ca fiind corectă. El a negat că ar fi avut numele conspirativ "Petrov".

"Colegiul a adoptat nota de constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaboratoral Securității pentru următoarea categorie de persoane: art.3 lit.b, art.5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European - 1 persoană", a anunțat joi CNSAS.

Fostul consilier la Cotroceni și ministru Elena Udrea susține că fostul președinte Traian Băsescu "este lucrat" pentru a nu pleca europarlamentar, în opinia sa, CNSAS luând locul DNA ca instrument de scoatere din scena politică a nedoriților. "Cine credeti ca e artizanul "descoperirii" calității de colaborator a fostului președinte?", întreabă Udrea.




sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5299 secunde