Băsescu împinge Moldova de la spate în UE

311
1
Băsescu împinge Moldova de la spate în UE - basescuimpinge-1395253446.jpg

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, după întâlnirea cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, că i-a promis acestuia că va susține ca în cel mai scurt timp "Republica Moldova să primească un orizont de timp, o perspectivă", ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene.


Traian Băsescu a declarat, la Iași, unde s-a întâlnit cu omologul său moldovean, că în urma discuțiilor avute cu acesta s-a desprins concluzia că, dincolo de îngrijorare, trebuie luate și măsuri care să prevină "evenimente precum cele petrecute între Federația Rusă și Ucraina și la adresa altor state, în mod deosebit asupra Republicii Moldova".


"Soluția pentru garantarea securității Republicii Moldova este accelerarea proceselor de integrare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Nu există soluție mai bună decât integrarea în UE", a afirmat Traian Băsescu.


El a spus că, în calitatea sa de reprezen-tant al unui stat care se află în Uniunea Europeană, înțelege foarte bine neajunsul faptului că Republica Moldova a fost invitată să semneze acordul de asociere și acordul de liber schimb, dar nu i s-a dat niciun orizont de timp în care ar putea deveni membră a Uniunii Europene. "I-am promis domnului președinte Timofti că voi susține ca, în cel mai scurt timp, Republica Moldova să primească un astfel de orizont, o perspectivă europeană garantată", a spus președintele Traian Băsescu.


El a afirmat că aceasta a fost și slăbiciunea Ucrainei, faptul că i s-a oferit acord de asociere, acord de liber schimb, dar nimeni nu i-a oferit o perspectivă privind aderarea la UE, în raport cu oferta făcută de Moscova, care invită imediat la intrare în Uniunea Euroasiatică.


Comentează știrea

rex
20 martie 2014
"lichelul" tot lichea"

Hidosenia urat mirositoare minte si cand doarme! Este dusmanul: onoarei, adevarului si al cistei!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4767 secunde