Sondaj Cuget Liber

Bătălia pentru comuna Corbu

1780
8
Bătălia pentru comuna Corbu - graficprimar-1338908763.jpg

Articole de la același autor

Ziarul Cuget Liber încheie seria sondajelor de opinie din județul Constanța cu localitatea Corbu. Aflată la 20 km nord de municipiul Constanța, comuna Corbu a suscitat în ultimii ani un interes politic și administrativ deosebit, în special datorită potențialului turistic și al amplasării teritoriale (în apropierea Grindului Chituc). Potrivit sondajului comandat de Cuget Liber, actualul primar pare să se îndrepte spre un nou mandat, în timp ce PNL are șansa să facă majoritate în viitorul consiliu local de unul singur.

La întrebarea "Cu cine veți vota pentru funcția de primar al comunei Corbu?", 48,9% dintre respondenți l-au indicat pe Marian Gălbinașu (PNL). Pe locul al doilea în preferințele alegătorilor este candidatul PDL Vasile Halici, care ar fi votat de 11,1% din totalul electoratului, urmat de Eugen Vartolomei (PSD) - 9,8%, Eugen Bobeși (UNPR) - 3,9%, Gheorghe Stanciu (PP-DD) - 3,7%, Silvia Bică (PNȚCD) - 0,8%, Ilie Arvat (PC) - 0,2%, în timp ce 18,2% au răspuns că sunt indeciși, iar 3,4% că nu vor vota. Excluzând însă nehotărâții și pe cei care nu vor merge la urne, din totalul persoanelor care au exprimat o opțiune de vot, Marian Gălbinașu ar fi votat de 62,3%, Vasile Halici de 14,1%, Eugen Vartolomei de 12,5%, Eugen Bo-beși (UNPR) - 5%, Gheor-ghe Stanciu (PP-DD) - 4,8%, Silvia Bică (PNȚCD) - 1%, Ilie Arvat (PC) - 0,2%.

În ceea ce privește opțiunea alegătorilor pentru consiliul local, liberalii conduc detașat, fiind la limită să obțină majoritatea de unii singuri.

Astfel, PNL este partidul care se clasează pe primul loc în cursa pentru posturile de consilieri locali, cu susținerea a 45,7% din electorat (55,2% din intențiile de vot exprimate). Pe locul al doilea se clasează PDL cu 13% din totalul electoratului, reprezentând 15,7% din totalul intențiilor de vot exprimate. PSD ar obține 12,9% din voturile alegătorilor (15,6% din opțiunile directe de vot), UNPR - 4,9% (6% din opțiunile directe de vot), PP-DD - 4,6% (5,6% din opțiunile directe de vot), PC - 0,8% (0,9% din opțiunile directe de vot), PNȚCD - 0,6 % (0,7% din opțiunile directe de vot), PRM - 0,3% (0,4% din opțiunile directe de vot), în timp ce procentul celor indeciși este de 14,1%. De asemenea, 3,2% au declarat că nu vor merge la vot.

Cine câștigă CJC?

Dintre candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu întru-nește 68,3%. Următorul clasat este Marian Vasiliev (PP-DD) cu 5,3% dintre intențiile de vot exprimate. Pe locul trei se află candidatul PDL, Florin Gheorghe, cu 4,2 procente, urmat de Harry Michelle Boiagian (UNPR) - 1,7%. Clasamentul este încheiat de Valeriu Băncescu (PP) - 0,7%, Oleg Danovski (PUER) - 0,6%, Radu Comănici (PRM) - 0,5%, Tudorel Chesoi (PNȚCD) - 0,4% și Dumitru Bădrăgan (PER) - 0,2%. Totodată, 14,8% au declarat că nu s-au hotărât cu cine vor vota, iar 3,3% nu vor merge la urne.

La votul pe partide, cetățenii din comuna Corbu susțin în mare parte USL (64,1%), în timp ce doar 7% ar vota PDL, 5,4% - PP-DD, 3,4% - UNPR, 1,2% - PNȚCD, 0,9% - PP, 0,5% - PRM, 0,2% - PER. 13,8% dintre cei intervievați s-au declarat indeciși, iar 3,6 nu vor vota.

Precizăm că sondajul a fost realizat de COMPAS - Centrul pentru Studiul Opiniei Publice și Marketing, la comanda Cuget Liber, în perioada 24-27 mai 2012, la nivelul comunei Corbu, pe un eșantion de 500 de subiecți. Sondajul a fost realizat față în față, prin chestionar standardizat cu întrebări închise, la domiciliul subiecților, având o marjă de eroare de plus minus 4,4% la un nivel de încredere de 95%.

Comentează știrea

gin
6 iunie 2012
succes !

Daca Dl Galbinasu gresea cu ceva in mandatul trecut sigur nu mai avea sanse asa mari sa iasa ...

DAna
6 iunie 2012
buna ziua

Felicitari !!!!!

anamaria
6 iunie 2012
Galbinasu bun primar!

Un primar bun care mai merita un mandat!

Andrei
6 iunie 2012
Din primul tur!

Galbinasu a mai participat la 2 algeri si de fiecare data a castigat din primul tur, desi atunci erau 2 tururi de scrutin ! Iar atunci nu facuse asa multe ca in acesti 4 ani ! Succes !

Adina
8 iunie 2012
Corbul

Gălbenașul merită să câștige pentru că este un om deosebit. Dacă a greșit a făcut-o mai puțin decât alții. Realizările însă îl recomandă pentru un alt mandat(școala, grădiniți, biserică etc).Dar se poate și mai mult deci încă patru ani de muncă pentru cetățenii Corbului. Succes!

casio 腕時計 説明書
5 septembrie 2014
casio 腕時計 説明書

the covers for your snowmobile acts as a protector. Covers can keep your snowmobile less appealing to thieves and safe from all thoseoutdoor elements that could harm it. To get the cover that fits your model the best casio 腕時計 説明書 http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-6.html

クリスチャンルブタン 店舗
5 septembrie 2014
クリスチャンルブタン 店舗

Buick Y-Job is the first concept car. Some of the companies that make concept cars are Lamborghini クリスチャンルブタン 店舗 http://www.lamartcorp.com/modules/mod_menu/rakuten_cl_0.php

ケイトスペード リボン バッグ
6 septembrie 2014
ケイトスペード リボン バッグ

gaining yourself a better deal.Completing the DealOnce a price has been agreed the deal still needs to be completed. Ask the buyer for their ID ケイトスペード リボン バッグ http://www.dmwai.com/webalizer/kate-spade-3.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7731 secunde