BEC a primit reclamații privind posibila continuare a campaniei electorale duminica, prin deschiderea vilei Dante

192
Biroul Electoral Central a primit sesizări privind posibila continuare ilegală a campaniei electorale în ziua referendumului pentru demiterea președintelui, referitor la faptul că Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA -APPS), la dispoziția Secretariatului General al Guvernului (SGG), organizează duminică Ziua Porților Deschise la vila 'Dante' din Capitală, a declarat președintele BEC, Gabriela Elena Bogasiu. Ea a precizat că sesizarea privind vila Dante a fost transmisă mai departe Biroului Electoral Municipal.

"S-au mai repetat niște sesizări legate de un eveniment organizat în cursul zilei de astăzi la Vila Dante, Ziua Porților Deschise. Le-am trimis Biroului Electoral al Municipiului București, care, potrivit, legii, are competența de a dispune măsuri pentru faptele sesizate în circumscripția sa teritorială. Au existat sesizări în sensul că un eveniment organizat astăzi de RA-APPS, Ziua Porților deschise în acel imobil, ar putea constitui o continuare a campaniei electorale peste termenul prevăzut de lege și în unele dintre cereri s-au sesizat măsuri pentru încetarea acestei fapte", a spus judecătoarea.

Totodată, BEC a transmis la Poliție sesizări primite privind continuarea campaniei electorale în zoua referendumului prin mesaje pe telefoanele mobile prin care alegătorii erau îndemnați să voteze într-un fel sau altul.

"Astăzi, s-au repetat câteva sesizări legate de campania electorală continuată peste termenul legal, îndeosebi prin intermediul unor mesaje transmise prin telefon. Le-am transmis pe toate organelor de poliție, pentru că această faptă, în măsura în care se confirmă, constituie contravenție", a precizat Bogasiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2401 secunde