BEC – Alianțele electorale vor avea un singur reprezentant în secțiile de votare din străinătate

915
BEC – Alianțele electorale vor avea un singur reprezentant în secțiile de votare din străinătate - bec-2024-1714992391.jpg

Articole de la același autor

Biroul Electoral Central (BEC) a decis că alianţele electorale constituite la alegerile europarlamentare vor fi reprezentate în Biroul Electoral pentru Secţiile de Votare din Străinătate de câte un singur membru, indiferent de numărul partidelor politice pe care le au în alcătuire.

"În aplicarea dispoziţiilor art. 2, alin. (5) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2024 şi ca urmare a solicitărilor de clarificare primite, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 (BEC) a decis, în şedinţa din data de 30 aprilie 2024, că alianţele electorale constituite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European în alcătuirea cărora intră cel puţin un partid care avea membri în Parlamentul European la începutul perioadei electorale şi participă la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 vor fi reprezentate în Biroul Electoral pentru Secţiile de Votare din Străinătate de către un singur membru, indiferent de numărul partidelor politice care aveau membri în Parlamentul European la începutul perioadei electorale şi care intră în alcătuirea respectivei alianţe electorale", precizează un comunicat al BEC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3234 secunde