Dreapta Unită şi-a prezentat priorităţile pentru diaspora la o întâlnire cu românii din Marea Britanie şi Italia

1080
Dreapta Unită şi-a prezentat priorităţile pentru diaspora la o întâlnire cu românii din Marea Britanie şi Italia - usr-1714339407.jpg
Cătălin Drulă, preşedintele USR, Eugen Tomac, candidat la alegerile europarlamentare şi liderul PMP, alături de Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii şi candidat Dreapta Unită pentru Parlamentul European, şi Iulian Lorincz, deputat USR şi preşedintele USR Diaspora, au fost zilele acestea prezenţi în Marea Britanie şi în Italia, acolo unde au vorbit despre priorităţile Dreapta Unită pentru românii plecaţi în afara ţării şi planul pentru 2024.

În cadrul evenimentelor organizate în Londra şi Roma, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a împărtăşit viziunea partidului pentru o Europă în care românii sunt respectaţi şi valorizaţi. "Le mulţumesc românilor din Anglia şi Italia pentru întâlnire. Împreună, vom face ca Diaspora să fie respectată aşa cum merită", a afirmat Cătălin Drulă. "Orice societate se schimbă şi se transformă când oamenii buni se organizează. Alianţa Dreapta Unită vine exact pentru a strânge toţi oamenii care au o gândire de Dreapta şi cred într-un stat corect dimensionat", a adăugat preşedintele USR.

Drulă a reamintit de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), conceput de USR: "Cât am fost în Guvern, în opt luni, înainte să fim daţi afară, am conceput PNRR. Pentru Moldova, în PNRR, am adus bani pentru A7, bani gratis".

Preşedintele USR a subliniat şi nevoia unui lider naţional care să înţeleagă şi să susţină lupta pentru reformă şi integritate: "Anul acesta trebuie să avem un preşedinte care să fie un om curajos, drept, care să fie de partea oamenilor care luptă pentru modernizarea ţării, nu de partea mafiei".

"De aici, de la Roma, le-am mai transmis un mesaj lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis: aşa cum l-am pensionat pe Rădoi în doar trei luni, cât am fost ministrul Transporturilor, la fel se va întâmpla şi cu cei trei care astăzi se cred veşnic în funcţii. Este anul care va da direcţia României. Nu îi lăsăm să ne fure viitorul", a conchis acesta.

Una dintre priorităţile Dreapta Unită pentru Parlamentul European este apărarea drepturilor românilor lucrători în Europa la venituri şi pensii decente. Europarlamentarii Dreapta Unită vor acorda o atenţie prioritară iniţiativelor UE privind munca, formarea profesională, reconversia profesională şi pensia.

În actuala legislatură parlamentară, USR a avut mai multe legi în Parlament pentru sprijinirea Diasporei, precum: servicii consulare online, recunoaşterea paşaportului ca act de identitate, legea care să asigure o reprezentare corectă a Diasporei în Parlament, introducerea votului electronic în legislaţie, dar şi legi pentru protejarea muncitorilor români şi victimelor traficului de persoane. O altă lege depusă în Parlamentul României a vizat accesul la cursuri de limba română în străinătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5007 secunde