Ce face și cum funcționează Parlamentul European

2118
Ce face și cum funcționează Parlamentul European - ce-face-parlamentul-european-1712259876.jpg
Parlamentul European îi reprezintă pe cei 450 de milioane de oameni care trăiesc în Uniunea Europeană și mai este cunoscută și sub denumirea de „Uniunea” sau „UE”. Oamenii din Uniunea Europeană aleg prin vot 705 persoane care să îi reprezinte în Parlamentul European. Aceste persoane devin membre ale Parlamentului European și primesc numele de „deputați europeni” sau „eurodeputați”.

Eurodeputații analizează planuri de legi europene noi și schimbă legile pentru a le face mai bune. De asemenea, eurodeputații verifică dacă Uniunea Europeană funcționează bine.

Parlamentul adoptă noi legi ale Uniunii Europene împreună cu Consiliul.

Consiliul este o instituție europeană care reprezintă guvernele țărilor care fac parte din Uniunea Europeană. Parlamentul European și Consiliul hotărăsc cum să fie cheltuit bugetul Uniunii Europene.

Parlamentul verifică munca tuturor organizațiilor care asigură funcționarea Uniunii Europene. Eurodeputații supun la vot acordurile comerciale încheiate cu țări din afara Uniunii.

Grupurile politice

Majoritatea eurodeputaților lucrează în grupuri politice. Acestea sunt formate din eurodeputați care fac parte din țări și partide politice diferite.

Grupurile politice au obiective comune.

Comisiile

Parlamentul are 20 de comisii permanente iar eurodeputații lucrează în aceste comisii. Comisia Europeană propune noi legi ale Uniunii Europene. Comisiile Parlamentului discută propuneri pentru a îmbunătăți aceste legi și acceptă sau resping fiecare dintre aceste propuneri prin vot.

Ședințele plenare

Ulterior, întregul Parlament European supune la vot legile noi în timpul ședințelor plenare. Ședințele plenare șunt cele la care participă toți eurodeputații. Ei dezbat și supun la vot legile noi. Eurodeputații își aleg un președinte care să reprezinte întregul Parlament European iar acesta conduce ședințele plenare. Președintele Parlamentului European este ales pentru o perioadă de doi ani și jumătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6712 secunde