Mişcări de trupe în politica din Constanţa. Mai mulţi primari au trecut la PSD

5322

Articole de la același autor

Sosirea primăverii nu a anunţat doar întoarcerea păsărilor călătoare din ţările calde, ci şi migraţia unor primari din judeţul Constanţa de la un partid la altul. Aceste mişcări de trupe în preajma alegerilor nu reprezintă o noutate, ba chiar, în ultimii ani au devenit o tradiţie a aleşilor locali care aleg să plece de la partidul care i-a consacrat în funcţii la alte formaţiuni politice.

Că nu mai există doctrină politică, probabil, a înţeles orice alegător, cu atât mai mult cu cât PNL şi PSD au decis să meargă pe liste comune la proximele alegeri din 9 iunie 2024. Şi cum era de aşteptat, zilele trecute, s-a dat oficial startul traseismului politic în judeţul Constanţa. Nu mai puţin de trei primari, Vasile Lumânare (Corbu), Ion Oprea (Săcele) și Cati Hristu (Cogealac) au anunțat cu surle și trâmbițe că își fac bagajele, schimbă steagul și pornesc spre o viață politică nouă alături de PSD.

„Au trecut mai bine de trei ani de când am responsabilitatea de a reprezenta această comunitate și cred cu tărie că am reușit să vă demonstrez că, indiferent de circumstanțe, binele comunității a fost factorul determinant în deciziile pe care le-am luat. Doresc să vă aduc la cunoștință faptul că voi continua acest mandat în calitate de membru PMP, urmând ca la alegerile locale din data de 9 iunie să candidez pentru funcția de primar din partea organizației PSD, având susținerea întregii mele echipe, a domnului viceprimar Halici Vasile și a organizației județene PSD. Vă asigur de toată determinarea mea de a continua munca pe care am început-o și care, vizibil, indică o direcție ascendentă a lucrurilor bine făcute. Îmi doresc să fiți de acord cu această schimbare, să mă susțineți în continuare și să fiți convinși că un partid puternic la nivel național, va aduce întotdeauna beneficii la nivel local în favoarea dumneavoastră, a locuitorilor comunei Corbu”, a transmis Vasile Lumînare.

Acesta nu este singurul primar care a anunţat că pleacă de la PMP. Alţi doi edili, Jeanu Dumitru de la Costineşti şi Nicolae Anghel, de la Castelu, şi-au exprimat cu ceva timp în urmă intenţia de a candida la alegerile din 9 iunie din partea PSD însă, deocamdată, din câte se pare nu au primit încă un răspuns concret că ar fi şi primiţi în organizaţia social-democrată.

În schimb, liberalul Ion Oprea, primarul comunei Săcele şi Cati Hristu, de la Cogealac, merg la sigur la PSD.


„Consider că în acești ani de administrație am demonstrat că sunt un bun gospodar și că sunt dedicat comunității. Dezvoltarea comunei Cogealac reprezintă pentru mine o prioritate. De aceea am decis să continui acest mandat în calitate de membru PNȚCD, urmând ca la alegerile din data de 9 iunie să candidez pentru funcția de primar din partea organizației PSD. Susținerea unui partid puternic la nivel național este esențială pentru evoluția localității noastre. Îmi doresc să fiți alături de mine în continuare și să aveți încredere în decizia pe care am luat-o”, a transmis locuitorilor Cati Hristu.


Desigur, toate aceste plecări din partidele care i-au consacrat îi nemulțumesc pe liderii PMP sau PNL.

„Nu s-a dus PSD să-i convingă să schimbe partidul”

Despre toate aceste mişcări strategice în prag de alegeri, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, Felix Stroe, spune că iniţiativa de a veni la PSD aparţine aleşilor locali.

„În ultimele zile, mai mulți edili de la alte partide - inclusiv din județul Constanța- au anunțat că la următoarele alegeri locale vor candida din partea Partidului Social Democrat. În toate aceste cazuri, inițiativa a aparținut aleșilor locali de la PNL sau de la alte partide. Aceștia şi-au exprimat singuri intenția de a se alătura PSD - nu s-a dus PSD să-i convingă să schimbe partidul. Sunt două motive pentru care probabil aceștia au preferat să se înscrie în PSD:
1) problemele și modul în care erau tratați în propriile organizații;

2) colaborarea bună cu PSD în plan administrativ, care i-a convins că alături de PSD pot face mai mult pentru comunitățile lor.

Este o mare diferență față de guvernele Orban și Cîțu, când primarii altor partide erau fie amenințați cu dosare, fie chemați la Guvern pentru a fi mituiți cu fonduri publice, fie erau trecuți pe o anexă specială a bugetului, celebra anexă 7.03. Deci PNL nu ar trebui să se supere pe PSD pentru aceste plecări. În loc să dea vina pe PSD, ar trebui să vadă de ce au fost atâtea nemulțumiri în acele organizații județene”, a explicat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, Felix Stroe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9631 secunde