Birchall: Turcia este un partener de importanță majoră al României

108
Birchall: Turcia este un partener de importanță majoră al României - anabirchallnarcispop45-1432026304.jpg

Articole de la același autor

Turcia este un partener de importanță majoră al României la nivel politic, strategic și economic, prin prisma prieteniei tradiționale, a intereselor care leagă cele două state în regiune și a statutului de membri NATO ce acoperă flancul estic al Alianței, a declarat președinta Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Ana Birchall, la o întrevedere cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Osman Koray Ertas. 


Potrivit unui comunicat al PSD, Birchall a accentuat necesitatea consolidării Parteneriatului Strategic bilateral, inclusiv prin dimensiunea securității energetice. 


Cooperarea cu Turcia pe domeniul energetic poate fi un pilon al dezvoltării unei piețe energetice robuste și funcționale în sud-estul Europei. Turcia este partenerul natural al Uniunii Europene în regiunea Mării Negre și Europei de Sud-Est pe acest domeniu și un factor esențial pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu resurse energetice a Europei. Salutăm lansarea lucrărilor de construcție a gazoductului 'Trans-Anatolian Pipeline' (TANAP), element de bază al Coridorului Sudic privind transportul de gaze", a declarat Ana Birchall, potrivit sursei citate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9746 secunde