George Maior, undă verde ca ambasador în SUA

99
George Maior, undă verde ca ambasador în SUA - orbanartrebuiaudiatgeorgemaiorco-1432026580.jpg

Articole de la același autor

George Maior a primit, astăzi, aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă pentru postul de ambasador în SUA, el precizând în cadrul audierilor că e inadmisibil ca SUA să fie doar al 11-lea investitor în România.

Avizul favorabil, care este consultativ, a fost dat cu 18 voturi "pentru", unul "împotrivă" și o abținere. George Maior a declarat că este "o onoare și o provocare" să participe la aceste audieri "având în vedere importanța relațiilor strategice dintre România și SUA", subliniind că a discutat elementele principale ale mandatului său de ambasador cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta și cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.


Fostul director al SRI a subliniat că relațiile bilaterale româno-americane s-au dezvoltat pe toate planurile după semnarea Declarației Parteneriatului Strategic, fiind "un element central al politicii externe și a politicii de securitate a României".

El a declarat că în mandatul său "o preocupare constantă" va fi consolidarea relației cu comunitatea românească din SUA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Mai 2015
Stire din Cultură-Educație : Omul care a schimbat lumea a MURIT
Sâmbătă, 04 Aprilie 2015
Stire din Actual : Incendiu devastator! DEPOZIT FĂCUT SCRUM
Pagina a fost generata in 1.1484 secunde