Blocaj pe Autostrada Soarelui, Guvernul a sistat plățile!

1316
1
Blocaj pe Autostrada Soarelui, Guvernul a sistat plățile! - autostrada-1346365297.jpg

Mii de mașini stau, zilnic, blocate pe Autostrada Soarelui, șoferii pierzând mult mai mult timp pe această arteră decât dacă ar merge pe drumul național. Cauza principală, spun cei de evz.ro, este sistarea plăților de către Guvern pentru firmele care se ocupă de construcția sectoarelor de drum rămase.


Liniște și pace pe șantierele lucrărilor la Autostrada A2 între Medgidia și Cernavodă și pe A4, la centura ocolitoare a Constanței. Dacă pe primul tronson, cel de lângă Medgidia, încă se mai  lucrează la asfaltarea căii a doua, pe varianta ocolitoare a Constanței, lucrările sunt stopate total.

Potrivit sursei menționate, constructorii au rămas fără bani, iar rectificarea bugetară prin care Ministerul Transporturilor a rămas fără o mare parte din fondurile de coeziune le produce îngrijorare. Asigurările premierului Victor Ponta, la ultima sa vizită din 19 iulie, pe șantier, cum că "trebuie să terminați în noiembrie, vă susținem total și tot ce e de plătit, plătim", au rămas vorbe în vânt. 
Consoriul Astaldi-Max Bogl, care construiește bucata de 20,5 kilometri dintre Medgidia și Cernavodă, a încasat doar 200 milioane lei din cei 500 milioane care îi reveneau, conform contractului cu CNADNR. Furnizorii, cărora le datorează peste 40 milioane euro, o amenință cu acțiuni în instanță, chiar cu cererea de insolvență. Reprezentanții constructorului se feresc să vorbească, însă, neoficial, spun că "dacă vom fi susținuți financiar, vom putea termina în noiembrie, dacă nu, la începutul lunii ianuarie 2013, conform termenului contractual".


"Nu au fost plătiți de două luni, nu mai lucrează de aproape trei săptămâni, trebuia să reînceapă de luni, dar pentru că nu au primit bani, au stopat lucrul, totul e paralizat", spune paznicul parcului de camioane și utilaje abandonate în uitare lângă un șantier, citat de evz.ro.


Potrivit sursei, și constructorul variantei ocolitoare a Constanței ar putea avea probleme cu finanțarea. Lucrarea, terminată în proporție de 90%, se întrerupe brusc la capătul dinspre portul Constanța, în sensul giratoriu de pe DN39, lângă Agigea. Mai mult de atât, cele două poduri ale A4 care trec peste DN39 și pe care ar trebui să circule mașinile grele nu sunt încă terminate. Constructorul spune că, dacă va primi suma de 20 milioane euro datorată de CNADNR, poate finaliza lucrările la jumătatea lui octombrie, însă precizează că dacă până pe 10 septembrie nu-i sunt alocați banii, va stopa orice lucrare.


Surse din Ministerul Transporturilor confirmă problema lipsei fondurilor, dar susțin că problema va fi rezolvată.

Comentează știrea

christian louboutin rollerboy spikes
28 februarie 2014
christian louboutin rollerboy spikes

louboutin heels.com Stiri Politică : Blocaj pe Autostrada Soarelui, Guvernul a sistat plățile! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin rollerboy spikes http://pruebas1.segoya.net/Images/christian-louboutin-ron-ron.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7385 secunde