Andrei Pleșu, atac la ministrul Culturii:

"Hașotti suferă de tembelism intelectual acut și de o ireversibilă proastă creștere"

278
2

Filosoful Andrei Pleșu îl critică dur pe ministrul Culturii, Puiu Hașotti. Pleșu spune, într-un interviu acordat pentru "Evenimentul Zilei", că noului ministru îi lipsește minimul bagaj cultural necesar ocupării acestei funcții, iar declarația lui Hașotti privitoare la Neagu Djuvara denotă "tembelism intelectual acut și o ireversibilă proastă creștere".

"Pentru mine, Puiu Hașotti încă nu s-a inventat. Nu știu cine este băiatul ăsta. Am auzit că este ministrul Culturii. Pe baza căror isprăvi a ajuns el în poziția asta, nu știu. Am avut o mulțime de miniștri ai Culturii, dar toți cei pe care i-am avut, chiar și cei mai slabi, aveau un minim ambalaj cultural. Despre domnul Hașotti nu știu nimic. Nu știu cine e. Dacă e să mă iau după ce-a spus despre Neagu Djuvara («Să-ți fie rușine, Neagu Djuvara!»), trebuie să presupun că suferă de un tembelism intelectual acut. Și, mai ales, că e de o ireversibilă proastă creștere", a declarat Andrei Pleșu.

Comentează știrea

gica contra
31 august 2012
l-ai gicit coane plesule

Aoleo coane Pleșule da cum l-ai ghicit matale pe ipochimen? Ăsta și cultura sunt două paralele care nu se întâlnesc nici măcar la infinit. De unde vrei matale să aibă el ambalaj cultural? Din șmenurile pe care le-a făcut cu alde Nicusor? Din mânărelile pe care le fac cu avize și certificate de descărcare de sarcină el și gașca IP3? Păi la așa ceva băiatu' e expert. Până și postul de senator e rezultatul unor șmenuri, el având la alegeri doar 16%. Și apoi să vezi metamorfoză politică: în copilărie legionar (îi punea tac-su să cânte Sfântă tinereață pe el și pe fratele Ionel), în tinerețe secretar UTC (și cântăreț la mănăstirea SECU împreună cu madam Voivozeanu, sub bagheta colonelului Crețulescu), iar acușica stâlp al stabilimentului liberal. Păi curat cameleon coane Andrei.

Hanibal
31 august 2012
politicianistul liberal

Desi nici Plesu n-a fost mai breaz ca ministru de externe, are dreptate in tot ce afirma despre Hasotti. Acest pretins istoric si arheolog,cu practica la fel de lunga si serioasa in meserie ca si Crinolina Căcărău,este politicianistul tipic roman fara caracter,fara principii,fara demnitate si onoare. Cine vrea sa -i cunoasca adevarata față ,trebuie neaparat să citeasca marea opera cu care Hasotti va ramane in istoria politicianismului romanesc, intitulata LIBERAL IN OPOZITIE aparuta si lansata de Hasotti la Cazinoul din Constanta in 2004. Cartea reuneste in cele 273 de pagini declaratiile lui Hasotti in perioada 2000-2004. Obiectul tuturor declaratiilor este PSD si convinge prin dovezile prezentate. In final,cititorul se va intreba cum de este posibil ca cineva cu o asemenea atitudine,sa devina o sluga obedienta a PSD.si sa târască PNL in troaca pesedista.Citam cateva pasaje: " Pentru democratie si moralitate politica,PSD reperezinta tot ce poate fi mai perfid,malefic si ipocrit...Am acuzat si acuz PSD de tradarea intereselor nationale,de subminarea economiei nationale,de atentat la democratie.PSD este un partid fara Dumnezeu,fara credinta,fara rusine,fara lege". Dupa cum se vede astazi,Hasotti,si-a lepadat convingerile si a intrat in haznaua pesedista.Hasotti miroase a cadavru politic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2885 secunde