Bogdan Aurescu: "Aderarea la Schengen este o prioritate majoră pentru România"

159
Bogdan Aurescu:

Articole de la același autor

Aderarea la Schengen este o prioritate majoră pentru România, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, menţionând că ţara noastră contează pe sprijinul în acest dosar, în calitate de mediator, al Suediei, care a preluat la 1 ianuarie Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.


Şeful diplomaţiei române a amintit, în conferinţa de presă organizată de Ambasada Suediei la Bucureşti cu prilejul preluării Preşedinţiei Consiliului UE, maniera în care ţara noastră a gestionat situaţia creată de războiul din Ucraina, arătând că România a fost un gardian de facto al securităţii UE.


„Aderarea la Schengen este o prioritate majoră pentru România. Evenimentele generate de conflictul din Ucraina au demonstrat încă o dată că România are atât competenţa, cât şi voinţa de a răspunde în mod eficient provocărilor majore. România a asigurat un management eficient la graniţa externă a Uniunii Europene şi a acţionat ca un gardian de facto al securităţii UE. România a trecut un test al rezilienţei şi din nou al solidarităţii şi a arătat că se ridică la nivelul cerinţelor”, a spus ministrul.

Referitor la votul împotriva aderării la spaţiul Schengen, de la Consiliul JAI din 8 decembrie, Aurescu a afirmat că României i-au fost nedrept negate aşteptările sale legitime.

„Contăm pe susţinerea Preşedinţiei suedeze”, a spus el, arătând că ţara noastră se află în cea mai favorabilă poziţie de până acum.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4154 secunde