Bogdan Aurescu, interesat de soarta Republicii Moldova. "Vom continua să îi susţinem"

180
Bogdan Aurescu, interesat de soarta Republicii Moldova.
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, marţi, că va cere un punct separat pe agenda Consiliului de Afaceri Externe (CAE) de luna viitoare care să analizeze situaţia din Republica Moldova.

Şeful diplomaţiei române a reiterat, într-o declaraţie de presă înainte de reuniunea CAE ce a avut loc luni la Bruxelles, susţinerea ţării noastre pentru Republica Moldova, care este foarte afectată de vulnerabilităţile ce privesc securitatea sistemului energetic.

„România şi-a intensificat eforturile şi susţinem 90% din consumul necesar de electricitate din Republica Moldova. Vom continua să susţinem Republica Moldova. Dar este nevoie de o susţinere sub formă de granturi”, a arătat Bogdan Aurescu.

El a salutat recentul anunţ al preşedintei Comisiei Europene privind susţinerea financiară de 250 de milioane de euro pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

„Pentru Consiliul de Afaceri Externe din decembrie, voi cere să fie inclus pe agendă un punct separat care priveşte situaţia din Republica Moldova, evident în prezenţa ministrului de Externe din Republica Moldova, Nicu Popescu”, a declarat Aurescu.

Ministrul a amintit, totodată, că o nouă reuniune a platformei de susţinere a Republicii Moldova, creată de România, Germania şi Franţa, va avea loc pe 21 noiembrie, la Paris.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6491 secunde