România ajută Republica Moldova cu lemn de foc

211
România ajută Republica Moldova cu lemn de foc - romaniaajutarepublicamoldova-1665508913.jpg

Articole de la același autor

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul României a aprobat acordarea unui ajutor Guvernului Republicii Moldova constând într-o cantitate de 200 de mii de metri steri (respectiv 130 de mii de metri cubi) de lemn pentru încălzire.

Regia Națională a Pădurilor „Romsilva” este împuternicită pentru încheierea formalităților legale vizând acordarea cantității sus-menționate către Agenția Moldsilva din Republica Moldova, care nu dispune de stocuri suficiente pentru sezonul rece 2022-2023.

Republica Moldova se confruntă cu o criză umanitară și economică majoră generată de numărul considerabil de refugiați din Ucraina. Primirea refugiaților, care a confirmat acțiunea părții moldovene în direcție europeană, confruntarea cu consecințele indirecte ale războiului, din perspectiva scăderii comerțului cu Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă, cumulate cu criza preexistentă a gazelor naturale și inflația în creștere, generează o presiune considerabilă asupra finanțelor publice și a capacității administrative ale Republicii Moldova.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4971 secunde