Proiectul româno-bulgar privind siguranța navigației pe Dunăre a ajuns la final

245
Proiectul româno-bulgar privind siguranța navigației pe Dunăre a ajuns la final - fondproiectulromanobulgarprivind-1665508878.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Navală Română va marca, printr-o conferință de presă, finalizarea proiectului „Siguranţa transportului naval pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării prin îmbunătăţirea răspunsului în cazul situaţiilor de urgenţă cu ajutorul cooperării transfrontaliere”. Evenimentul va avea loc pe 12 octombrie 2022, ora 11:30, la hotelul „Ramada” (sala Ovidius).

Proiectul a fost derulat sub auspiciile programului INTERREG VA, Cooperare Regională Transfrontalieră România-Bulgaria, finanțat de Uniunea Europeană.

Lider de proiect a fost Executive Agency Maritime Administration (EAMA) - Bulgaria, autoritatea centrală specializată în domeniul siguranței navigației și securității navelor, ANR fiind partener.

Proiectul este rezultatul anilor de colaborare comună, al misiunilor desfășurate în mod obișnuit și al activității bilaterale în bazinul comun româno-bulgar al fluviului Dunărea și în regiunea de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria. Obiectivul său general - îmbunătățirea siguranței navigației pe Dunăre, pe sectorul comun româno-bulgar, prin dezvoltarea unui sistem comun de informare geografică pentru situații de urgență - a fost îndeplinit cu succes, în proporție de 100%.

Valoarea totală a proiectului a fost de 5.640.627,11 euro, din care: 53,50% pentru EAMA și 46,50% pentru ANR. Finanțarea a fost asigurată în proporție de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% din contribuție națională șl 2% din contribuția ANR. Perioada de implementare a proiectului a fost 2018 - 2022.

La evenimentul din 12 octombrie vor participa reprezentanți ai ANR, precum și invitați din cadrul instituțiilor partenere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5899 secunde