Navigația pe Dunăre e în pericol! Ministerul Transporturilor propune intervenția rapidă prin lucrări de dragaj

279
Navigația pe Dunăre e în pericol! Ministerul Transporturilor propune intervenția rapidă prin lucrări de dragaj - fondnavigatiapedunareeinpericol-1659033509.jpg
Ministerul Transporturilor propune, printr-un proiect de act normativ, alocarea din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului a sumei de 9,5 milioane de lei pentru executarea, în regim de urgență, a unor operațiuni de dragare a fluviului Dunărea și a altor lucrări în vederea înlăturării riscurilor cauzate de situația hidrologică critică.

„Pentru îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre este necesar ca aceste lucrări să fie începute de urgență, pentru a reduce riscul de blocare a traficului fluvial și timpii de așteptare, pentru tranzitarea zonelor dificile, situații care generează pierderi mari atât pentru companiile de navigație cât și pentru industria românească.

În condițiile în care cotele apelor Dunării vor crește datorită unor aporturi pluviometrice, trebuie intervenit în continuare cu lucrări de dragaj căci se menține riscul eșuării navelor la punctele critice unde s-au format praguri”, se precizează în referatul de susținere a actului normativ.

Pe sectorul cuprins între km 610 și km 375 de pe Dunăre ar urma să se execute un volum de lucrări de dragaj de 170.000 mc; lucrări de măsurători hidrografice, de repoziționare a geamandurilor în punctele dificile pentru navigație și completarea semnalizării plutitoare pentru perioada cu niveluri mici. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9957 secunde