Măsuri de sprijin pentru transportul mărfurilor din Ucraina și Republica Moldova

178
Măsuri de sprijin pentru transportul mărfurilor din Ucraina și Republica Moldova - masuridesprijinpentrutransportul-1649870258.jpg

Articole de la același autor

România are un rol extrem de important pentru fluxul de mărfuri spre și dinspre Ucraina și Republica Moldova și implicit pentru economia celor două țări, a declarat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, infrastructura românească, portuară, feroviară, rutieră sau aeriană oferă căi vitale de transport pentru tranzitul bunurilor și materiilor prime necesare.

Printre măsurile luate de statul român se numără liberalizarea transportului rutier de mărfuri pentru Republica Moldova și Ucraina, pentru toate categoriile de mărfuri, și asigurarea accesului rapid al navelor cu pavilion ucrainean în porturile românești. Totodată este în curs de reabilitare o linie de cale ferată de 5 km cu ecartament lărgit în portul Galați, pentru facilitarea accesului direct al trenurilor ucrainene și moldovene și scurtarea timpului de transbordare a mărfurilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6362 secunde