Sorin Grindeanu nu mai acceptă şantajul practicat de unii constructori

308
Sorin Grindeanu nu mai acceptă şantajul practicat de unii constructori - grindeanu-1649605848.jpg
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că s-a terminat cu şantajul practicat de unii constructori asupra companiilor de stat care derulează proiecte publice, în condiţiile în care rezilierile contractelor vor pune acele firme pe o listă neagră, iar acestea nu vor mai putea participa la licitaţiile statului român.

„Acum certificatele negative se eliberează şi în faze intermediare, potrivit recentelor modificări din legislaţia achiziţiilor publice. Aceste prevederi se aplică inclusiv contractelor în derulare. Astfel, evităm să mai stăm doi ani pentru a avea un nou constructor şi rezolvăm situaţia în maximum trei luni şi jumătate!”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Grindeanu a mai spus că pe şantierele Drumului de legătură cu A1 şi VO Timişoara Sud este un ritm de lucru scăzut, potrivit Agerpres.

„Ambele vor intra în procedurile prevăzute de noile prevederi ale Legii achiziţiilor publice: constructorii vor fi notificaţi de trei ori, dacă nu progresează se ajunge la reziliere! Nu îmi doresc să ajungem la aceasta, dar nu pot asista pasiv la pierderea banilor europeni, deoarece anumite companii nu îşi respectă contractele!”, a scris el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4279 secunde