"Bugetul UE ignoră adevăratele priorități ale cetățenilor europeni"

153
"Este un proiect dezamăgitor, mai ales că a fost nevoie de două summit-uri și de luni de zile de discuții pentru a se ajunge la un buget bazat doar pe reduceri de fonduri. Acest cadru financiar propus UE pentru următorii șapte ani este mai degrabă rezultatul lașității, al lipsei de viziune și de încredere în proiectul european și de aceea riscă să compromită șansele de realizare a Strategiei Europa 2020", a precizat Corina Crețu, potrivit unui comunicat transmis Agerpres, explicând că e foarte probabilă respingerea de către Parlamentul European a bugetului propus de șefii de state și guverne din UE. 

În opinia sa, o nouă amânare ar fi însemnat un semnal catastrofal pentru piețele internaționale și investitori, dar rezultatul maratonului de consultări, menit să mulțumească pe fiecare dintre liderii din Consiliu, îi ignoră tocmai pe cei cărora ar trebui să li se adreseze: cetățenii europeni.

Corina Crețu a mai arătat că actualul buget ar trebui să relanseze economia UE și să impulsioneze procesul de integrare europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4282 secunde