Câinii comunitari nu mai pot fi eutanasiați. Cum scăpăm însă de ei?

2231
34
Câinii comunitari nu mai pot fi eutanasiați. Cum scăpăm însă de ei? - cainimaidanezi4-1326300909.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți primari constănțeni au comentat pentru Cuget Liber decizia magistraților Curții Constituționale de a declara neconstituțională eutanasierea câinilor comunitari.

"Eu nu puteam să îi omor oricum"

Aflat printre puținii primari care se declară împotriva deciziei de eutanasiere a câinilor fără stăpân, edilul orașului Băneasa spune că decizia CCR i-a luat o piatră de pe inimă. Gelu Iordache declară faptul că nu ar fi fost în stare să ia decizia de a curma viețile patrupedelor în condițiile în care el însuși este un foarte mare iubitor de animale. De altfel, explică Iordache, în Băneasa nici au existat probleme în acest sens, câinii comunitari fiind acceptați și îngrijiți de oameni, adoptați sau ținuți pe lângă blocuri.

"Vă spun sincer că nici nu aveam de gând să îi eutanasiez. Mi se ridică părul pe mână când aud de așa ceva. Eu personal am 14 pisici și 15 câini și iubesc animalele pentru că sunt niște suflete nevinovate. N-am avut plângeri nici din partea oamenilor în această privință. Majoritatea câinilor care sunt în Băneasa nu sunt violenți, iar oamenii îi iau și le oferă de mâncare pe lângă blocuri sau pe lângă case. Alții sunt duși unor ciobani veniți din țară cu turme de oi care au grijă de ei. Cum îi hrănesc pe cei trei câini ai lor, așa pot hrăni și alți 4-5 din oraș, iar câinii le apără animalele. La noi chiar nu este o problemă și oricum nu aș fi avut niciodată sufletul să îi omor, aș fi găsit altă rezolvare", a menționat Iordache.

În așteptarea unei noi legi…

Nici primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, nu s-a declarat deranjat de decizia Curții Constituționale. Iordache a explicat faptul că, în această situație, trebuie să aștepte apariția unei legi care să ajute primăriile la reglementarea problemei câinilor fără stăpân.

"Nu avem ce să facem altceva decât să așteptăm să fie întocmită o lege, care să fie declarată constituțională, și care să ne ajute să rezolvăm această problemă. Trebuie să existe totuși un cadru legal, fie că acesta o să impună eutanasierea, adopția sau sterilizarea. Eu în principiu nu sunt exclusiv pentru eutanasiere", a declarat Marian Iordache.

Primarul localității Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, a declarat că, din punctul său de vedere, nici forma inițială a legii prin care responsabilitatea revenea Consiliilor Locale, nu era tocmai oportună.

"Este o problemă care trebuie rezolvată. Totuși, eu am avut rezerve și în privința deciziei de a acorda responsabilitate fiecărei primării în parte. În această situație exista riscul ca unii primari să opteze pentru eutanasiere, iar vecinii lor să nu. Pentru ca problema să fie soluționată odată pentru totdeauna, cred că ar trebui să existe o lege care să se aplice pentru toată lumea", a specificat Cojocaru.

Edilul localității Techirghiol, Adrian Stan, a explicat că se vede obligat să apeleze în continuare la serviciile firmei de ecarisaj pe care a contractat-o, deși, după cum ne-a declarat în trecut, aceasta are un mod cel puțin ciudat de a-și face treaba.

"Trebuie să ne supunem legii. Dacă eutana-sierea a fost declarată neconstituțională, vom gestiona situația cu ajutorul firmei de ecarisaj în continuare, dar v-am explicat că există o problemă cu aceasta, în sensul că avem informații că animalele fără stăpân sunt plimbate dintr-o localitate în alta. Oricum, trebuie să ne descurcăm cu legea pe care o avem", spune Stan.

Edilul localității Ovidiu, Dumitru Bocai, a declarat că nu poate face altceva decât ceea ce este stabilit prin lege. Bocai a explicat că, deși este un iubitor de animale, consideră că eutanasierea ar fi o soluție. El a criticat atitudinea celor care militează împotriva uciderii câinilor fără stăpân, declarând că aceștia nu fac altceva decât să chinuiască animalele neavând grijă de ele și lăsându-le să se înmulțească la nesfârșit.

"Eu cred că cei care se declară iubitori de animale și militează împotriva eutanasierii ar trebui să se gândească mult mai bine la copiii și bătrânii care sunt mușcați zilnic de câinii de pe stradă. Ar trebui să conștientizeze că nici animalelor nu le este bine în aceste condiții, și ar trebui să aibă o altă atitudine asupra situației. Există foarte mulți posesori de câini care contribuie la agravarea problemei. Nu își sterilizează animalele și le lasă libere, iar acestea fac pui și cresc populația canină. Fiecare persoană care locuiește la casă are cel puțin un câine, nesterilizat care ulterior va face pui, iar puii vor fi duși undeva pe lângă un loc și mai depar-te este dezastru. Cred că trebuie să ne gândim bine care ne sunt prioritățile. Nu putem să punem viața unui câine înaintea vieții unui om. În cazul acesta să nu mai tăiem nici vaca, nici porcul, nici găina", a declarat, printre altele, Bocai.

Problema cea mai mare privind câinii comunitari în județ este însă în municipiul Constanța. Aici, zeci de mii de maidanezi stăpânesc, de ani buni, străzile, parcările și parcurile, atacând în haite exact ca animalele sălbatice. Până acum, autoritățile locale s-au complăcut în a trece cu vedere problema, așteptând ca rezolvarea să vină de la alții. Acum că eutanasierea câinilor nu mai este posibilă, cel mai probabil nimic nu se va schimba la Constanța, singura variantă pentru cetățenii fiind aceea de a învăța să supraviețuiască acestor animale.

Comentează știrea

34 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
..............................................................................................
12 ianuarie 2012
pe bune ?

nu imi vine sa cred ce citesc ,intr o tara civilizata exista asa de multi oameni inculti ,ii doare mai mult de ciini decit de copii care sint terorizati de maidanezi ,nu am sa uit niciodata cind eram copil ce frica imi era sa ma duc la chiosc din cauza ciinilor ,otravitii , daca copilul meu ar fi fost muscat as da primaria,statul in judecata ,ei sint responsabili de maidanezi , copilul meu a fost muscat de catelul unei vecine pe propietatea mea in alta tara si am i am dat in judecata ,simplu si am cistigat binenteles ,iubitorii de javre nu va deranjati cu "jigniri "ca nu ma intereseaza,GOODBYE

ath
12 ianuarie 2012
Nici nu trebuie sa scapam de ei

Hai sa nu facem din tantar armasar.Sunt convins ca magistratii Curtii Constitutionale au luat cea mai buna decizie:eutanasierea câinilor comunitari este neconstituțională.Stim foarte bine ca Romania a ratat aderarea la spațiul Schengen din cauza coruptiei si a problemelor din justitie.Cel putin,asa se spune.Eu cred ca dreptatea micilor magistrati va contribui din plin la imbunatatirea raportului pe justitie din acest an.Daca pana azi un proces dura ani de zile in instanta,iata ca de azi inainte un proces poate sa dureze cateva secunde.Cainele constitutional,zis micul magistrat,iti da sentinta pe loc.Patrupedul justitiar se uita fix in ochii tai,te miroase si iti intocmeste un dosar penal.Daca esti un om bun la suflet,primesti N.U.P. Daca te prinde la furat de oase,alte resturi de mancare sau peturi din tomberonul cartierului primesti o pedeapsa ca la Carte.Muscatura micului magistrat nu este dureroasa dar este sanatoasa si constitutionala. Sa terminam o data cu coruptia din cartier si cu hotiile astea din lada mea de gunoi.Dura lex,sed lex.

am
12 ianuarie 2012
presa este dusa cu pluta!

CCR este nemultumita de 2 articole din lege si a trimis-o in Parlament pentru refacere. Unii zic de art. 5 si 6, altii de (art.) 6 si 8. Este de vazut si motivarea deciziei. De aici pina la interzicerea eutanasierii este drum lung. Dar exaltatii promaidanezi, transforma acest viciu de forma in victoria lor si blocarea eutanasierii...(Ati auzit domniile voastre ca animalele sunt cetateni cu drepturi egale in aceasta tara? Si ca, in Constitutie, sunt egale cu oamenii? Sau alte legi organice?) Parlamentul va reformula articolele incriminate si va readopta legea. In caz contrar, CCR ar trebui sa fie trasa la raspundere pentru ficare victima umana a maidanezilor. Cei care ocupa functiile alea, stiu ce inseamna responsabilitatea prin omisiune sau neinterventie... In plus, toti vor trebui sa fie trimisi la adunat merda maidnaeza de pe strazi! Alaturi de ONG-uri si alesii care sustin prezenta cainilor fara stapin pe spatiile publice. Orice actiune, are si un efect in lumea umana normala! Este drept ca noi suntem o societate originala, edificata cu multa rabdare de 22 de ani, dar oricum... Asa ca nu va bucurati degeaba! Asteptati noua formula a legii si abia apoi comentati... Oricum, obiectivul nu era eutanasierea maidanezilor ci disparitia lor din spatiul public. O deturnare de la sensul legii, abil regizata de zvonerii si raspindacii comunisto-securisti, interesati in sifonarea banilor publici, prin maidanezi. (Cine sunt protectorii maidanezilor? Vadim, SOV, Paula Iacob, actorii ceausisti si emulii lor... toti securisti, toti turnatori... Nu va miroase?)

constantin
12 ianuarie 2012
cainii fara stapan

Concetateni, va chem sa actionati prin toate mijloacele ca problema cainilor fara stapan sa fie rezolvata acum, nu la vara, nu la toamna, nu la anul. Sub presiunea alegerilor viitoare, alesii nostri vor fi fortati sa ia o decizie cu care sa poata privi mandri in ochii electoratului scarbit de prezenta cainilor vagabonzi pe domeniul public. Daca pierdem aceasta ocazie, problema va fi uitata, cel putin pana la o alta sesiune de alegeri.

4D
12 ianuarie 2012
Export in Coreea sau retetar in Romania!

Carnea de caine este o delicatesa in Coreea, unde sunt peste 150 de retete de ciorba (supa) de caine, si unde sunt preparate chiar si bauturi racoritoare (sucuri) din carne de caine!? Romania are doua solutii. Exporta cainii vii si isi imbunatateste balanta comerciala, sau obisnuiste o anumita parte a populatiei infometata sa consume carne de caine... Oare cainii sunt mai deliciosi ca lebedele?! Daca se aplica macar una dintre cele doua solutii in scurt timp nu vom mai avea caini pe strazi. Cainii vor deveni o marfa cautata la fel ca si fierul vechi!

qwerty
12 ianuarie 2012
Ieri

Ieri,pe un post Tv,un lider din PSD afirma ca de fapt nu exista caini fara stapan.Cainii care-i vedem noi pe strada au un stapan in primarie.Eu cred ca el stie mai bine ca doar este un membru pesedeu.Anul trecut,Mazare afirma tot la un post Tv ca maidanezii din strada nu apartin de primarie.Si Mazare are dreptate ca doar este un membru pesedeu.La Autogara Sud Constanta, exista un chiosc de mici cu servire in strada,adica la botul calului.In fata chioscului poti sa vezi o haita de caini si multi rahati pe trotuar.Acolo servesti un mic gustos ca la bunica,cu mustar pe paine si cu "alifie" pe sandale. Odata am trecut pe acolo in timp ce un client dezgustat ca a calcat intr-un rahat a ridicat piciorul si din neatentie s-a sters de pantalonii mei.In ziua aia am avut mult noroc la serviciu ,in dragoste si mai ales in autobuz ca am calatorit singur.De atunci,ma mandresc cu Paula Iacob si cu toti membrii pesedei din Romania.

Miruna
12 ianuarie 2012
imbecililor ,incetati sa mai spuneti ca nu sunt violenti si stau pe langa blocuri f bine

Locul cainilor nu e pe strada sau langa blocuri .nu pricepeti?Fiind animale( si nu unele nevonovate c a iepurii,oile sau vrabiile ci animale de PRADA SI CARNIVORE ,DECI AGRESIVE PRIN DEFINITIE ,oricand se poate trezi instinctul agresivitatii in ei-ca doavada miile de constanteni muscati si zecile de mii de romani muscati..asta ca sa nu mai pun la socoteala doar atacul prin latrat in haita-CHIAR DACA NU TE MUSCA ITI PROVOACA O SPAIMA URIASA SA TE INTALNESIT CU 5-6-7-8-9 CAINI !Cum e o posibil sa lasati zeci si sute de caini liberi ,nici castrati nici stransi in padocuri nici eutanasiati ,ei fiind periculosi ca nu sunt miei si oi!?!?!??!?!un popor primtiv si o gramada de inconstienti ca edilul din BANEASA..de mazarica al nostru ce sa mai spunem..

olguta
12 ianuarie 2012
cea mai fericita zii

in sfirsit au inteles si oameni destepti ca ciinii nu sint rai si nu trebuie omoriti. eu si vecini mei promit ca vom avea grija si mai multa de ei ca acum nu mai are voie nimeni sa le faca rau. asa ca cei care spune ca trebuie omoriti sasi bage unghia in git de nesimtiti criminali

citizen of cta
12 ianuarie 2012
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

e o haita de 7-8 caini maidanezi EXTREM DE AGRESIVI pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator si unii chiar mai mari ca lupii , nu pricep de ce nu au fost eutanasiati sau macar castrati pana acum? TREBUIE LUATI DE ACOLO,INDIFERENT CA II EUTANASIATI SAU CASTRAIT, DAR TREBUIE LUATI deoarece sunt exterm de agresivi si ataca in haita(noroc ca era cineva pe strada mai incolo si aveam un batz in mana ca altfel javrele astea maidaneze ataca ,mai ales oamenii singuri) ..aloo,,voi asteptati doar sa se faca sesizari si reclamatii ,nu vedeti ca orasul e plin de haite de caini? De la gar cfr pana dupa orice bloc de pe strada FErDINAND , si de la haitele din tomiS nord pana la haitele de la sudul orasului! Dv asteptati sa mai fie muscati sau mutilati oameni?....luati cainii aia , va rugam, ne dispera pe toti care trecem pe CARAIMAN inspre AUREL VLAICU sau inspre zona abator..si mai ies de acolo si vin in parcul de langa blocuri uneori ,sperie copiii ,batranii,oamenii bolnavi de inima!...aloo,se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .Stiu ca primaurl MAZARE doreste rezolvarea problemei maidanezilor si il sustin dar faceti-va si voi ecarisajul datoria,luati cainii maidanezi de pe strazi,de pe langa blocuri, curti parasite, hardughii si in general de pe spatiul public.Este incredibil la ce s-a ajuns!Colcaie orasul de caini!se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .

citizen of cta
12 ianuarie 2012
nr 1,2,3,4,5,6 si 7-Toti ati scris f bine in afara de olguta dementa

aveti dreptate iar curtea constitutionala nu a interzis eutanasierea cainilor ci doar a blocat legea in forma care era votata 9defectuos)de camerele parlamentului,asa ca sa luptma impreuna ,dragi constantei, ca si primaria COSNTANTA sa gaseasca o solutie sa ii eutaansieze, sa ii tina in adaposturi sau sa fie adoptati dar orisicum SA NU MAI STEA PE STRAZI SI LANGA BLCOURI CA E TEROARE.

34 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Maidanezii seamănă teroare între blocuri
Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : O elevă a fost sfâșiată de câini
Pagina a fost generata in 0.3919 secunde