Concurs Calapod încheie anul cu fața la zid

528

Articole de la același autor

Nici măcar finalul lui 2007 nu pare să aducă vreo tentativă de soluționare a scandalului din Năvodari. Situația tensionată de aici, începută în urmă cu mai bine de trei luni, continuă pe fondul neconcordanțelor legislative. Deși prefectul Dănuț Culețu i-a confirmat în funcție pe noii consilieri locali de la PSD și PNL, primarul democrat Tudorel Calapod se încăpățânează să nu recunoască componența noului Consiliu Local.

Într-o încercare eșuată de a cădea, probabil, la pace, Calapod a luat inițiativa de a organiza, în cursul zilei de vineri, "o întâlnire de final de an cu toți foștii și actualii consilieri locali, dar și cu toți foștii viceprimari din 2004 și până acum pentru a lăsa la o parte orgoliile de partid și de grup". Scopul lui Calapod a fost, cel puțin la nivel declarativ, acela de "a apela la maturitatea consilierilor și a liderilor de partide pentru ca locuitorii din Năvodari să nu mai sufere". Interesant e modul în care, tocmai cei care vorbesc de maturitate, se eschivează de la o atitudine de acest tip Calapod a omis să comunice decalarea de timp a întâlnirii de ieri, el nefiind de găsit la Casa Căsătoriilor, conform comunicatului de presă, ci…în fotoliul de la primărie. De asemenea, trebuie menționat faptul că, până la 11:30, primarul Calapod cam luase țeapă: niciunul dintre consilierii locali de la PSD și PNL nu își anunțase intenția de a participa la întâlnire.
Dintre proiectele de hotărâre blocate din cauza tergiversării statutului consilierilor locali, foști și actuali, Calapod le-a menționat, pe lângă cel al amplasării stației de pompare și al rutei transportului în comun, pe acela legat de taxele și impozitele pe 2008, dar și pe cele care fac referire la reglementarea situației unor proprietăți.
Primarul din Năvodari nu s-a putut abține de la câteva "discrete" comentarii privitoare la noul viceprimar al urbei, social-democratul Adrian Vlad. "Nu a venit în sediul primăriei decât într-o după amiază în afara programului", a cârcotit Calapod. Tot referitor la recent numitul viceprimar, el a declarat: "Se pare că vicele și CL Năvodari sunt mai interesate să pună pe ordinea de zi a proiectelor locația biroului domnului Vlad și mai puțin de problemele reale ale năvodărenilor. Să nu uităm, totuși, că administrația publică actuală a găsit, în 2004, datorii la apă și căldură de 300 de miliarde, sunt datorii eșalonate pe 5, 6 ani. Cu toate astea, ei au beneficiat, în tot acest timp, de agent termic, pentru că nu puteam lăsa oamenii fără căldură".
Democratul Calapod a ținut, de asemenea, să menționeze încă o dată și faptul că își asumă declarațiile pe tema ilegalității Consiliului Local: "Așa cum am zis, acest CL e constituit ilegal și în mod abuziv, iar viceprimarul a fost numit, fără îndoială, tot în mod ilegal. Dar, cu toate acestea, eu mă pronunț pentru funcționarea în continuare a CL cu scopul de a asigura continuitatea proiectelor demarate în 2006 și 2007", a conchis Tudorel Calapod.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1732 secunde