Calvarul șoferilor se repetă și în 2016: podul de la Agigea, închis total. Cum se va putea ajunge în sudul litoralului

9102
4
Calvarul șoferilor se repetă și în 2016: podul de la Agigea, închis total. Cum  se va putea ajunge în sudul litoralului - podagigea4-1451226394.jpg

Articole de la același autor

Situația privind reparația podului de la Agigea i-a băgat în sperieți pe cei care îl tranzitează. Lucrările pentru reabilitarea lui au fost începute în 2010, iar în acest interval au existat mai multe restricții de circulație. Cu toate că mulți sunt conștienți că sunt necesare lucrări de reparații, deoarece acestea nu au mai fost efectuate de dinainte de 1989, nimeni nu înțelege cum este posibil ca o asemenea lucrare să dureze atât de mult.

Zilele trecute, prefectul județului Constanța, Ion Constantin, a anunțat că podul de la Agigea va fi închis total anul viitor, pentru a se continua lucrările de reabilitare. El a precizat că, deocamdată, nu se știe perioada în care se va sista circulația în zonă, dar a precizat că lucrările vor dura două luni, de la momentul închiderii podului. Totodată, prefectul a spus că reabilitarea se va finaliza până la începutul sezonului estival 2016.

"Podul de la Agigea aflat pe DN 39 va fi închis pentru două luni. Aceasta este so-luția ideală pentru a se putea lucra și finaliza lucrările de reparații la podul de la Agigea. Închiderea lui se va face pe o perioadă de două luni. Atunci când se vor finaliza lucrările la breteaua care se desprinde din podul nou care face legătura dintre Autostrada A4 și Portul Constanța, și care trece prin localitatea Agigea, podul vechi se va închide pentru reparații. Traficul rutier va fi preluat astfel de podul nou, iar până la deschiderea sezonului estival, lucrările la podul vechi vor fi finalizate. Nu știu exact de ce se întârzie cu lucrările, acolo este vorba de plăți neefectuate, lucruri care nu țin de noi astfel că nu pot da prea multe detalii. În momentul în care voi cunoaște exact toate informațiile am să le fac și eu publice ", a spus prefectul județului Constanța, Ion Constantin.

În momentul de față, pe podul de la Agigea se circulă cu restricție, potrivit CNADNR, "fiind permisă exclusiv circulația autovehiculelor cu MTMA =< 5 tone, cu excepția autovehiculelor destinate transportului de persoane - traficul rutier se desfășoară pe benzile centrale ale podului, iar viteza de circulație este limitată la 50 km/h".

Conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată superioară limitei de cinci tone, care au ca destinație finală Portul Constanța, pot utiliza următoarele variante ocolitoare: pentru relația București - Port Constanța Sud și retur, traficul rutier se va desfășura pe următoarea rută ocolitoare: A2 (București - Constanța) - nod rutier A4 - intrare Port Agigea - Constanța Sud (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre -Marea Neagră) - Poarta 10 bis (Port Constanța). Pentru relația Hârșova (DN2A) Port Constanța Sud și retur, traseul de ocolire va fi: A4 (Nod rutier Ovidiu - Nod rutier A4 cu A2) - A4 - intrare pod Agigea (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră) - Poarta 10 bis (Port Constanța Sud). Pentru relația Mangalia - Port Constanța și retur, traseul de ocolire va fi:

Mangalia - DN39 - Agigea - intersecție DN39 cu DN 39A, DN 39A - intrare Port Constanța.

Revenind la podul de la Agigea, experții spun că acesta trebuie închis total, deoarece lucrările au loc la înălțime, iar dacă circulația nu va fi oprită ar putea fi pusă în pericol siguranța șoferilor.

Comentează știrea

Mos Ion
28 decembrie 2015
Rusineee !

Ceausescu a construit in ....4 ani !!! 91 Km de sosea prin munti , Transfagarasanul ! Iar astia in 5 ani nu au putut reabilita un pod , un pod care deasemenea a fost construit tot in 4 ani , atat a durat constructia podului de la Agigea...de la proiect si pana la finalizare ...4 ANI !!!!!

cetatean
28 decembrie 2015
suntem campioni la tras mâța de coadă!

bulversati am fost, bulversati vom ramane! cand se face transferul de putere, ce au inceput unii si trebuie sa termine altii, se misca in ritmul melcului! ca la noi...

europeanu
28 decembrie 2015
Bugetul,vaca de muls

atata timp cat sunt implicati bani de la buget vor fi si hoti la masa.Privatizarea elimina hotiile dar nu se vrea.Mai e de furat !

Dima
29 decembrie 2015
Faci bani acasa!

Iti punem la dispozitie un sistem gata testat si care functioneaza excelent! Faci bani acasa si te bucuri de timpul tau liber! Primesti la pachet toate instructiunile necesare! Faci bani acasa, cu un sistem probat, de mare succes chiar acum! Numai dupa ce te hotarasti cu maxima seriozitate, cere detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8706 secunde