Campania "Alege-l informat pe europeanul deVotat!" a ajuns la final

433
Campania
Centrul Europe Direct Constanța și Centrul pentru Resurse Civice au derulat, în perioada 26 mai - 1 iunie, o campanie de informare al cărei public țintă au fost tinerii constănțeni cu drept de vot, dar care a atins, prin mesajul transmis, și alte categorii de vârstă. Potrivit rezultatelor, prezentate ieri în cadrul unei conferințe de presă, în cadrul campaniei intitulate "Alege-l informat pe europeanul deVotat!" au fost distribuite 5.000 de materiale informative unui număr de 986 de persoane, acestea din urmă răspunzând și unui chestionar ce a cuprins două întrebări și anume: "Intenționezi să mergi la vot pe 7 iunie?" și "De ce mergi/nu mergi la vot?".
Astfel, potrivit explicațiilor Andreei Ionescu, coordonatorul Centrului Europe Direct Constanța, și lui Cosmin Bârzan, președintele Asociației Centrul pentru Resurse Civice Constanța, 468 dintre res-pondenți au răspuns pozitiv în ceea ce privește intenția lor de a merge la vot pe 7 iunie și, mai mult decât atât, ei au menționat și că știu și cu cine anume vor vota. Următorii respondenți, în procent de 18%, au declarat că vor vota, dar pentru moment nu știu cu cine. În continuare, 24 de persoane din numărul total al celor chestionați (adică 2,4%) au precizat că se vor prezenta la urne, dar își vor anula votul. Deloc de neglijat este numărul persoanelor care au recunoscut că nu vor vota pe 7 iunie și anume 317 respondenți, ceea ce reprezintă un procent de 32,1%. Interesant de remarcat este, însă, faptul că persoanele care au răspuns ne-gativ cu privire la intenția de vot au motivat, printre altele, că nu se vor afla în localitate, ceea ce denotă că autoritățile abilitate nu au reușit să informeze electoratul referitor la condițiile în care-și pot exercita votul pe 7 iunie. În această ordine de idei, precizăm că românii cu drept de vot pot vota oriunde în țară, pe listele naționale, indiferent de domiciliul stabil.
Campania de informare, prin care reprezentanții Centrului Europe Direct și ai Centrului pentru Resurse Civice și-au propus să supli-menteze gradul de informare al constănțenilor cu privire la instituțiile europene și rolul acestora, s-a derulat în incinta Universității "Ovidius" Constanța (atât în Campus, cât și la sediul vechi), a UMC, precum și în zona centrală a orașului, pe Ștefan cel Mare. Dată fiind poziționarea standurilor din centrul Constanței, inițiativa "Alege-l informat pe europeanul deVotat!" a ajuns și la constănțenii octogenari, astfel că, dacă vârsta minimă a respon-denților a fost de 18 ani, cea maximă a fost de 88 de ani. Nu în ultimul rând, media de vârstă a celor care au răspuns chesti-onarelor a fost de 29 de ani, ceea ce, în opinia lui Cosmin Bârzan, reprezintă o categorie concludentă pentru obiectivul campaniei.
Nu în ultimul rând, de precizat este că această campanie a fost derulată cu sprijinul vo-luntarilor Centrului pentru Re-surse Civice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5316 secunde