Campania de sănătate a femeilor din PNL va fi demarată și la Constanța

1143
Campania de sănătate a femeilor din PNL va fi demarată și la Constanța - ralucatrandafirpnl1316031495-1316042564.jpg
Organizația Femeilor Liberale derulează, la nivel național, în perioada 14 septembrie - 30 octombrie, programul de informare și prevenție "PNL are grijă de sănătatea ta", în cadrul căruia cetățenii își vor putea măsura gratuit tensiunea și glicemia, aceștia primind în plus o serie de informații. 

Potrivit declarațiilor Ralucăi Trandafir, membru în Biroul Național al Organizației Femeilor din PNL Constanța, în ceea ce privește organizarea acțiunii la nivelul județului nostru, toate detaliile tehnice vor fi stabilite după ziua de vineri, când proiectul va fi supus la vot în cadrul ședinței Biroului Permanent Teritorial. 

"Cetățenii vor fi informați despre importanța prevenirii anumitor afecțiuni, li se vor face gratuit analize, pentru stabilirea tensiunii arteriale și a glicemiei, și vor primi o trimitere cu care vor putea merge la medicul specialist. Încă nu s-a stabilit concret, dar cred că în Constanța vor fi trei corturi, adică trei puncte fix, care vor acționa pe o perioadă mai lungă de timp și în care vor fi cadre medicale, dar și voluntari. Aceștia vor oferi consultanță persoanelor interesate și vor oferi pliante cu informații despre cum pot să prevină anumite afecțiuni", a declarat Raluca Trandafir. 

Corturile vor avea avizele comisiilor locale și vor fi dotate cu toată logistica necesară pentru desfășurarea activității. 

Raluca Trandafir a specificat faptul că oamenii vor primi, pe lângă serviciile medicale menționate, un formular cu un set de întrebări, în vederea realizării unei baze de date. Cetățenii vor fi întrebați dacă sunt de acord cu reluarea programului privind setul de analize gratuite, care a fost derulat în perioada guvernării liberale, dacă sunt de acord cu realizarea gratuită anuală a testului Papanicolau pentru femeile peste 45 ani, dacă consideră necesară adoptarea unei legi a prevenției în sănătate, dacă susțin sau nu înființarea unei case de asigurări de sănătate private, dacă sunt de acord cu un consult stomatologic anual gratuit, cu efectuarea gratuită anuală a mamografiilor pentru femeile peste 30 ani. 

"Vrem să știm care este opinia oamenilor, pentru că, pe baza rezultatelor, pot lua naștere o serie de propuneri legislative în domeniul sănătății", a explicat Raluca Trandafir. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : PNL a băgat România în criză
Pagina a fost generata in 0.594 secunde