Primarul interimar Decebal Făgădău a anunțat:

Campusul "Henri Coandă" va fi extins. "Va deveni un pol de siguranță"

2380
18
Campusul
Primarul interimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat, după finalizarea ședinței Consiliului Local Municipal de vineri, că alte zece imobile modulare vor fi construite, cu bani de la bugetul local, în Campusul social "Henri Coandă". Asta după ce în ședința de Consiliu de vineri a fost aprobată documentația tehnică pentru construirea altor șase noi blocuri în acest cartier.

Primăria Constanța a adoptat și implementat, în urmă cu câțiva ani, un proiect privind construcția de locuințe sociale pentru constănțenii fără venituri sau cu venituri reduse, care nu își permiteau nici măcar plata unei chirii. Proiectul a suferit de-a lungul anilor mai multe modificări, ce au condus la eficientizarea programului.

Primarul Decebal Făgădău a anunțat că se dorește extinderea cartierului social "Henri Coandă" cu încă zece noi imobile, doar că licitația pentru desemnarea firmei constructoare a fost anulată, ambii participanți fiind descalificați. În aceste condiții, licitația va fi repetată abia după ce se va soluționa contestația depusă, pentru a se putea stabili firma care se va ocupa de ridicarea locuințelor sociale.

Aleșii locali au votat planul tehnic pentru șase imobile

"La ultima ședință de Consiliu Local ne-am însușit proiectul tehnic privind construirea de locuințe sociale pe strada Zmeurei nr. 3, ca în cel mai scurt timp să ne apucăm de ele. Este vorba de planul tehnic pentru șase imobile", a declarat edilul. Consiliul Local a aprobat în cadrul ultimei ședințe de CLM proiectul tehnic al celor șase blocuri care vor fi finanțate atât cu bani de la Guvern, cât și de la Primărie. Jumătate dintre acestea vor fi destinate persoanelor evacuate din casele naționalizate, iar celelalte vor fi pentru cazurile sociale. Astfel, proiectul campusului social "Henri Coandă" va fi extins, Guvernul urmând să acorde o finanțare de șapte milioane lei. Restul de bani vor fi suportați de ad-ministrația locală.

Proiectul cu pricina a fost aprobat inclusiv de consilierii locali ai PNL.

Proiect de hotărâre pentru siguranța locatarilor din "Henri Coandă"

Totodată, primarul a anunțat că va solicita, la următoarea ședință de Con-siliu Local, printr-un proiect de hotărâre, instituirea unor măsuri de siguranță în campusul social.

"Știu de problemele din zonă, pe care le reclamă atât locatarii din «Henri Coandă», dar mai ales familiile care locuiesc în vecinătatea cartierului. De aceea, în următoarea ședință a Con-siliului Local Municipal voi propune introducerea unui sistem de suprave-ghere video. Trebuie luate măsuri împreună cu poliția pentru instituirea unui climat de siguranță. Țin foarte mult ca acest campus să se transforme într-un pol de siguranță. În momentul de față, din păcate, lucrurile nu stau așa", a declarat primarul interimar al municipiului.

În opinia edilului, trebuie identificate toate zonele cu probleme din oraș și, treptat, să se vină pentru fiecare zonă cu câte un proiect pentru siguranță. Pentru acest lucru trebuie să-și dea concursul și Poliția și Jandarmeria. Astfel, primăria Constanța va instala un sistem de supraveghere video în cartierul social pentru ca locuitorii să se simtă în siguranță.

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
petrica
3 august 2015
las-o!

las-o dracu cu polu de siguranta,asa a spus si mazare si ce este aici :jaf,prostitutie,hotie,manele . Vrem referendum pentru asemenea proiecte

Sindbad
3 august 2015
Oras de asistati ai USL

Consilierii locali, majoritari ai PSD, plus cei ai PNL ne-au facut-o inca o data. Nu-i uitati la anul. De cei care platesc costurile ii doare la basca. Da, din bugetul local, adica din banii mei si ai nostri, fraierii platitori de taxe si impozite, cei care nu beneficiaza de pomana. Uitati-va la ce nivel a ajuns Clujul, Brasovul, Sibiul, orase ce nu au avut oportunitatile si amplasarea C-tei. Noi o tinem langa cu mocangeala si tiganetul penal. Bah, un parc industrial, generator de taxe si profit, unde sa-i trimiteti la munca, ca doar spuneti ca va pasa, de ce nu faceti? Pol de siguranta cu sistem video? Bah, pe cine prostiti? Radeti Galeriile Soveja complet si mutati Sectia 2 Politie pe acel teren. Nu montati si spray-uri sa schimbe mirosul? Nu a fost de ajuns ca l-au trimis consul pe Medelin Voicu in Germania ? Acum pe cine aduceti sa candideze in circumscriptia tiganilor si taranilor de oras H.C, Bursuc? Vijelie ? Marea nenorocire pusa pe locuitorii din Tomis Nord de acest USL inca viu si nevatamat la C-ta. Si sustinuta de mocangi si pensionari sclerozati, a caror mandrie s-a pierdut de mult in sacosa galbena. Nu va vom uita! Sa va fie tarana usoara...

faraonul
3 august 2015
acte de caritate

Mazare le a vandut casele si terenurile din piata ovidiu unde stateau cu chirie si abuziv si asta trebuie sa i cazeze undeva

gina
3 august 2015
despre HC

Bravo.sinbad! Ai pus punctul pe i.nu ne dorim alti tigani in cartier.dorim mutarea lor din tomis nord.nicidecum extinderea cartierului.Chiar nu ne baga nimeni in seama?

Ioan
3 august 2015
haideti in strada

sa mergem la primarie ca nu se mai poate. Nu numai ca nu ne baga nimeni in seama, ci din contra ne fac in ciuda si vor sa extinda polul de criminalitate de pe stefanita voda. Eu nu locuiesc in zona, dar sunt 100% alaturi de cei din tomis-nord, care fara vina au fost condamnati de regimul mazare sa suporte focarul asta de infectie.

Mociu C
3 august 2015
Atrocitățile impotriva constănțenilor continuă

Acest GHETOU BLESTEMAT ESTE CRIMĂ PE FAȚĂ împotriva constănțenilor. Este clar că acest rateu uman numit Făgădău continuă să execute ordinele stăpînilor lui, Fasolea Drogată, Porcul Veșnic Beat și concerul sclerozat și libidinos Stroe. În loc să micșoreze prețul apei, pe care cele trei jagardele mai sus amintite l-au mărit de peste 4 ori față de normal, Făgădău Bălălău spurcă Constanța cu borîți nespălți, infractori și ticăloși așa cum sunt toți din acestă antispecie umană.

un numar
3 august 2015
alarmant

Constanta a ajuns o mizerie generalizata. Presa controlata, gasca politica ( PNL- PSD-UNPR-M10-PMP-etc), incompetenta celor din jurul mafiotilor care guverneaza orasul si judetul, politia, justitia, institutiile de control si sanatate ale statului, sunt responsabile de starea deosebit de GRAVA in care ne aflam.

dhh
3 august 2015
Hahaha

Ce pol de siguranta bah nenorocitilor, ca ne fura astia de ne rup. In tomis nord e jale cu ciorile astea fura tot ce prind, si tu vii cu vrajeala cu pol de siguranta. Ori ii luati la voi acasa ori ii duceti pe tori la Auschwitz, nu ma intereseaza, da sa nu mai vad ciorile astea p-aici ! Nu munceste nici unul si fura toata ziua, aia fac !

...
3 august 2015
Fără țigani

Grijă față de oamenii zonei, NU: DA, față de țiganii, aia de săracii cu burdihan, de cocalari, față manelari și drogați, cerșetori, puturoși ce vând țigarele ascunse sub haine unsuroase, DA față de cei ce fură, umblă cu transport în comun fără să plătească, față de pești și curve, distrugători de mașinile megieșilor, ce urlă, țipă sau fac scandal, aveți grijă de purtătorii de șalvari și halate de baie pe stradă, față de mizerabili ce aruncă pe jos orice mizerie încât nu există 5 cm pătrați fără gunoi pe stradă; pe trotuar ! Li se dau și ajutoare, trai neneacă pe banii contribuabililor constănțeni ! Copii lor sunt deja infractori: coci, fumează de mici, jointuri, fură din fructe, buticuri, cei mai măricei fac coadă la AMANET că știți de ce... ! Guvernanții constănțeni își bat joc de tot și toate...

petrica
3 august 2015
totusi

totusi aceste comentarii ii sunt aduse la cunostinta primarului interimar si asta deoarece comenarii de acest fel au fost sambata in telegraf si replica dar daca nu sunt aduse la cunostinta cui trebuie degeaba se va face ca ploua asa cum s-a facut mazare dupa ce in emisiunea de pe 27.02.2012,moderata de tov. calcan i-am atras atentia asupra acestor probleme,raspunsul lui a fost:"nea Petrica nu ma vota tu si neamul tau"(hal de raspuns pentru un primar),nu l-am votat si tot el a iesit si a facut ce a vrut de aceea in fiecare seara si in fiecare dimineata il blestem ca incerc sa ma odihnesc dar nu pot de garoi care sunt odihniti .blestemele sa il ajunga si pe fagadau daca nu tine seama de noi si mai adaug ca am semnalat aceasta cestiune la B1tv,pnl(gorghiu) pana acum tacere

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5916 secunde