Horia Tecău, cetățean de onoare al municipiului Constanța

167

Articole de la același autor

În cadrul ședinței de Consiliu Local de vineri, tenismanul Horia Tecău a fost numit cetățean de onoare al municipiului Constanța.

Horia nu a putut ridica personal distincția, pentru că se află în SUA și se pregătește de următorul turneu. Reprezentantul sportivului a fost tatăl său, emoționat să primească nu doar diploma de onoare, ci și cheia ora-șului, ambele înmânate de primarul Decebal Făgădău. Romeo Tecău a adus la eveniment trofeul câștigat de fiul său la Wimbledon în acest an.

"Horia m-a rugat să transmit că nu se va limita doar la acest titlu de cetățean de onoare, ci va fi un cetățean onorific activ. A fost deosebit de onorat de această calitate care i s-a acordat. Pot să spun că este un titlu care îl onorează pe el, dar și pe noi, întreaga familie. Pentru el, Constanța înseamnă foarte mult, pentru că aici a crescut, a fost educat și s-a format ca om și sportiv și de aceea dorința lui este să fie un cetățean de onoare activ, să continue proiecte legate de copii și va desfășura în continuare acțiuni în favoarea copiilor, astfel încât pentru acești tineri care reprezintă viitorul Constanței să fie un model. Are idei de dezvoltare a sportului și mai ales a tenisului. Dorește foarte mult să se implice după ce va abandona activitatea sportivă, în ceea ce privește coordonarea și dezvoltarea tinerelor speranțe", a declarat Romeo Tecău.

Prezentă la ceremonia de înmânare a diplomei de onoare, Elena Frîncu a ținut un discurs despre activitatea sportivă a constănțeanului încă de când era junior.

Primarul Decebal Făgădău a menționat faptul că îl apreciază pe tenisman și îi dorește mult succes: "Eu apreciez la Horia modestia și faptul că menționează peste tot că performanța sa se datorează orașului în care s-a dezvoltat". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3221 secunde