Consilierii locali se reunesc în ședință. Tenismanul Horia Tecău va primi titlul de cetățean de onoare

353
1
Consilierii locali se reunesc  în ședință. Tenismanul Horia Tecău va primi titlul de cetățean de onoare - consilieriilocalisereunescsedint-1437914994.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai Municipiului Constanța se reunesc, vineri, 31 iulie, de la ora 12.00, în cadrul ședinței ordinare a lunii iulie. Pe ordinea de zi se află 42 de proiecte de interes local.

Potrivit convocatorului transmis de reprezentanții CLC, în cadrul întâlnirii se va valida în funcția de consilier local liberala Raluca Andreea Trandafir. Un alt proiect vizează acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Constanța jucătorului de tenis Horia Vlad Tecău.

Alte proiecte aflate pe ordine de zi și care vor fi aprobate de aleșii locali fac referire la rectificarea bugetului municipal pe anul 2015, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2015 al SC Confort Urban SRL Constanța și încetarea mandatelor membrilor Consiliului de Administrație al RADET Constanța.

Totodată, în cadrul întâlnirii se va aproba majorarea tarifului social pentru pensionari și persoane peste 60 de ani care nu realizează venituri, conform HCL nr. 155/2014, de la 50 de lei la 63 de lei.

O altă aprobare prevăzută în proiect se referă la creșterea salarială cu 12% pentru salariații aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța și ai instituțiilor publice subordonate.

Totodată, aleșii municipali vor lua în discuție acordarea dreptului de superficie cu titlu gratuit în favoarea SC Enel Distribuție Dobrogea SA asupra terenului situat în municipiului Constanța, strada Mihai Viteazul, zona Parc Primărie, pentru racordarea la rețeaua electrică de interes public a sediului Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța.

v v v

Considerat un proiect important pentru toți cei care merg în stațiunea Mamaia, construirea parcării multietajate din zona Cazino-Albatros revine din nou în actualitate. Mai exact, în această zonă va fi construită o parcare care va avea capacitatea de 394 de locuri și regim de înălțime de P+7E+T, prevăzută cu un sistem de monitorizare a locurilor libere de parcare prin senzori dispuși în dreptul intrării și ieșirii din clădire, cu afișaj pe o tabletă electronică poziționată deasupra intrării. Valoarea acestui proiect este de 23.520.424,92 lei, contribuția Uniunii Europene fiind de 18.891.791,50 lei, iar cea a beneficiarului - Primăria Constanța - de 478.787,50 lei. În momentul de față, lucrările la parcare au fost sistate până la data de 30 august, deoarece continua-rea lor reprezentau un real pericol pentru cei care treceau prin zonă.

Practic, în cadrul ședinței de vineri, la propunerea primarului interimar Decebal Făgădău, aleșii locali vor aproba proiectul tehnic revizuit pentru obiectivul de investiții "Construire parcare multietajată P+7E+T, în stațiunea Mamaia, zona Cazinou-Albatros", inclusiv devizul general aferent.

La fel ca și cu alte ocazii atunci când este necesar, pe ordinea de zi se află și acordarea unor ajutoare de urgență. De asemenea, în convocator se mai specifică și aprobarea unor măsuri referitoare la cantinele de ajutor social.

Pe de altă parte, una dintre problemele ce va fi luată în discuție, iar la final aprobată vizează proiectul de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților/reprezentanților legali pentru copiii care frecventează creșele din cadrul Serviciului public administrare creșe din subordinea Consiliului local al municipiului Constanța, pentru perioada 01.09.2015-31.12.2015.

v v v

Alte proiecte de interes local fac referire la repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat și repartizarea unor spații de locuit construite de ANL în regim de închiriere, din recuperări. 

Comentează știrea

Sindbad
27 iulie 2015
Adevarul spus pe jumatate...

De ce nu spuneti ca pe ordinea de zi este si aprobarea continuarii si extinderii cartierului de tigani si putori H. Coanda? Cu ce suma din banii nostrii? Cat? 10 mil dolari... Unde sunt investitiile pt crearea locurilor de munca, infiintarea unor parcuri industriale unde sa poata fi angajat la salariu decent cel ce doreste? Noi o tinem langa cu pomana electorala. Nu exista nimeni care sa isi asume mutarea cartierului de tigani la periferie? De aia orasul arata de tot rahatul, am ajuns cei mai prosti din curtea scolii, ca toti banii ce-i platim ca taxe si impozite, in loc sa se duca pe investitii in viitor, se duc pe pomeni electorale, sa va voteze bizonul...Oras de mocangii si tigani condus de hoti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5584 secunde