Vasile Blaga:

"Candidatul comun al PNL - PDL la prezidențiale va fi anunțat în 4-5 august"

83

Articole de la același autor

Președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat, ieri, că numele viitorului partid, rezultat din fuziunea PNL-PDL, va fi PNL, iar sediul noii formațiuni va fi în Aleea Modrogan nr. 1. Candidatul comun al PNL-PDL la prezidențiale va fi anunțat în 4-5 august.

Congresul de fuziune al celor două partide va avea loc în 26 iulie.

"În 26 iulie, vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL. Acest partid se va numi Partidul Național Liberal, iar documentele prevăd foarte clar, și în toată comunicarea oficială vom și folosi această expresie, că PNL este rezultatul fuziunii dintre PDL și PNL", a declarat Vasile Blaga, după ultima rundă de negocieri între cele două formațiuni.

Blaga a mai precizat că imnul noului partid va fi cel al PDL, "Verde-nrourat".

Întrebat de ce s-a renunțat la denumirea de PDL, Blaga a precizat că "într-o astfel de negociere fiecare trebuie să câștige", subliniind că, de partea cealaltă, PNL a acceptat, prin aderarea la PPE, valorile conservatoare și creștine, trecute și în Statutul și programul noului partid, precum și discuții despre economia socială de piață.

Candidatul comun al PNL-PDL la alegerile prezidențiale din noiembrie va fi anunțat în 4-5 august. Tot atunci va fi stabilită și echipa de campanie pentru alegerile prezidențiale, precum și calendarul electoral și preelectoral.

Președintele PDL a mai spus că, dacă unul din cele două partide dă candidatul la Președinție, celălalt va da candidatul la funcția de prim-ministru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5645 secunde