"Candidatul la prezidențiale nu poate fi stabilit decât de Congresul PSD"

58

Articole de la același autor

Președintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, că viitorul candidat susținut de PSD la prezidențiale nu va putea fi stabilit decât de Congres, însă a admis că până atunci vor putea fi anunțate numele celor care ar putea intra în cursa pentru Cotroceni.

Întrebat cum comentează declarația președintelui executiv al PSD Liviu Dragnea potrivit căruia candidatul susținut de PSD va trebui anunțat în cursul verii, până la Congresul din septembrie, Ponta a răspuns: "Liviu Dragnea mi-e și prieten și sfătuitor, ne sfătuim și decidem împreună. Candidatul la prezidențiale în mod statutar și legal nu poate fi stabilit decât de către Congres. Congresul cu siguranță se va desfășura în septembrie. Până atunci însă probabil că oricând putem să anunțăm care cine suntem cei care eventual candidăm".

Premierul a adăugat că a vorbit cu Mircea Geoană despre intenția acestuia de a candida la prezidențiale însă a precizat că în interiorul partidului nu există "un entuziasm deosebit" față de această candidatură.

"Am vorbit, sigur că da (cu Mircea Geoană despre intenția sa de a candida-n.r.). (...) Mesajele din partid nu sunt foarte încurajatoare sau de un entuziasm deosebit, dar o să decidem împreună. Să ajungem la Congres și decidem împreună", a afirmat Ponta la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1472 secunde