CÂT COSTĂ SĂRĂCIA ÎN CONSTANȚA? 100 milioane lei pentru un oraș de asistați social

8191
13
CÂT COSTĂ SĂRĂCIA ÎN CONSTANȚA? 100 milioane lei pentru un oraș de asistați social - cainecomunitar1-1491381906.jpg
Bugetul Constanței este foarte generos. Chiar cel mai mare din istorie, după cum se laudă primarul Decebal Făgădău. Peste 902 milioane lei, bani care vor trebui să asigure funcționarea și dezvoltarea municipiului. Însă, din această sumă, doar 23,5% sunt alocați pentru investiții, restul fondurilor urmând să se ducă pe cheltuieli de funcționare și măsuri sociale. 


Așa cum prezintă și în nota de fundamentare a bugetului, "programele și acțiunile cu carater social ocupă o pondere semnificativă în cadrul bugetului local. Se continuă cunoscutele acțiuni de asistență socială prin acordarea de tichete valorice cu ocazia celor mai importante sărbători religioase, pensionarilor care se încadrează în limitele plafonului de pensie, persoanelor fără venituri și persoanelor cu handicap - programul RESPECT, premiile în bani oferite persoanelor care împlinesc vârsta de 80 de ani și familiilor care aniversează 50 de ani de la căsătorie, persoanelor care împlinesc vârsta de 90 de ani și 100 de ani, rechizite pentru copii și cadouri pentru copii cu ocazia Crăciunului, ajutoarele pentru încălzirea locuinței cu combustibili solizi și energie electrică. Se continuă și anul acesta programele de gratuități pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap, veterani și revoluționari, pensionari, beneficiari de ajutor social, elevi și studenți, personal didactic și nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar, șomeri indemnizați și neindemnizați", se arată în documentele Primăriei Constanța. 


Dacă în cuvintele totul pare frumos și demn de laudă, atunci când ne uităm pe cifre ne face să ne gândim câți dintre noi își doresc să trăiască într-un oraș asistat social. Potențialul economic al Constanței ar trebui să fie motorul de dezvoltare și bunăstare a populației, și nu pomenile administrației locale care împarte bani în stânga și în dreapta. 


La o simplă citire a bugetului pe 2017, observăm că Primăria Constanța a alocat pentru acest an aproape 20 milioane lei pentru subvenția energiei termice (gigacaloria RADET), 35 milioane lei subvenții și gratuități pe RATC, aproape 12 milioane lei pentru tichete sociale, ghiozdane și dulciuri pentru copii- aproximativ 4 milioane lei. Acestea sunt doar câteva sume, care au sărit în ochi, însă, în realitate, cheltuielile cu programe sociale sunt mult mai mari, bugetul total alocat pentru asigurări și asistență socială fiind de 118,8 milioane lei. 


Aceste măsuri de sprijin social fac parte din politica administrației publice din ultimii 17 ani. Subvenții, gratuități, ajutoare, oferite de municipalitate cu cea mai mare lejeritate. De cele mai multe ori, acestea se acordă doar pe baza unor simple declarații pe propria răspundere, fără a se efectua anchete sociale. Subvențiile se acordă la grămadă, nu se ține cont de cine are nevoie și cine nu. Nu contează că ai BMW sau Audi ultimul tip la scară, primăria îți plătește căldura. Nu contează că ai 30 de ani sau 80 de ani, statul te vrea asistat social.


Această politică socială a avut în realitate și o nuanță electorală pronunțată. Zeci de mii de voturi captive în burta unui crocodil care își momește prada cu bucăți mici de carne, ulei și zahăr. Le asigură transport gratuit până în buza sărăciei. Nu ne trimitem tinerii la muncă pentru a-și câștiga pâinea, pentru a-și construi o casă. Le dăm barăci gratuite și îi hrănim cu tichete sociale. Toată lumea are de câștigat. Ei câștigă alegerile, ceilalți se bat pe burtă la soare în timp ce prostimea muncește și 12 ore pe zi pentru a le deconta lenea.Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Greuceanu
5 aprilie 2017
Toate-s vechi si noua-s toate

Tara lui Olae, asa a fost si asa a ramas.

Gogu
5 aprilie 2017
Un oraș patronat de machedoni jegosi

Cum vreți să arate Constanța, atât timp cât machedonii fac legea. Uitați-vă cum arată Brașovul, Clujul, Sibiul.

Constantean
5 aprilie 2017
hhaha

Si asa se observa cat demult conteaza majoritatea locuitorilor ! Asistati sociali sunt masa electorola usor de manipulat. si din cauza nivelului intelectual,voteaza distrugerea viitorulu copiilor lor Si nu din rautate dar nici orasul nu este stimulat economic produca bani pentru bugetul local e doar "capusat".Exemplu economic.Cluj

make
5 aprilie 2017
esti vai de tine

ce treaba au machedonii cu faptul ca orasul cum arata, asistatii sociali sunt romani nu machedoni, nu o sa vezi machedoni la cersit, machedonii se duc la munca

Răspuns la: Un oraș patronat de machedoni jegosi
Adăugat de : Gogu, 5 aprilie 2017
Cum vreți să arate Constanța, atât timp cât machedonii fac legea. Uitați-vă cum arată Brașovul, Clujul, Sibiul.
unul
5 aprilie 2017
propunere

Ca in Biblie: vaduvele care au copii de crescut, orfanii, batranii si neputinciosii (bolnavi, infirmi) sa fie ajutati. Pentru ceilalti, buni de munca, e simplu: sa nu li se mai dea bani decat dupa ce efectueaza numarul corespunzator de ore de munca in folosul comunitatii. La maturat, spalat trotuare, curatat plaja etc ... Nu vor sa faca treaba? Atunci MUlE ajutoare.

Eu am vazut
5 aprilie 2017
Am vazut primari fericiti

Secretul fericirii in PSD.Primarul care nu are sarmani,sa-si doreasca.Primarul care are sarmani,sa-i inmulteasca.Saracia sa sporeasca.PSD sa infloreasca.Saracul trebuie sa stea ridicat in doua labute si cu limba scoasa ca Labus.Saracul trebuie sa dea din coada cand pesedistul de omenie il baga in seama.Saracul trebuie sa se multumeasca cu oasele aruncate de la masa pesedistului de omenie.PSD sa traisca.Saracia,idealul,visul de aur al pesedismului.

nelutu
5 aprilie 2017
propunere

sa fie verificate contabil barurile cu restaurant si hotel si restaurant care au program non-stop pentru --sa afle procurorii care-i apara!

Răspuns la: propunere
Adăugat de : unul, 5 aprilie 2017
Ca in Biblie: vaduvele care au copii de crescut, orfanii, batranii si neputinciosii (bolnavi, infirmi) sa fie ajutati. Pentru ceilalti, buni de...
Batjocoritul
5 aprilie 2017
Orașul ca primarul și primarul ca orașul !

Tot orașul este un jeg, primarului făgădău decebal " îi arde " să " agațe " instaleze diferite și diverse în orașul nostru plin de zăpadă și gheață pe perioada iernii, Constanța in anotimpurile : vara, primăvara și toamna este plină de gunoaie, parcurile mizerabile, trotuarele ca vaaaaaide ele, drumurile / străzile sunt : pline de gropi ori neasfaltate, fântânile arteziene nefuncționale, iluminatul public este "la pământ", transportul public este un jaf, cu trasee făcute la voia întâmplării, trecerile de pietoni sunt prost gândite, microbuzele sunt jalnice, sensurile giratorii ca-n țările lumii a patra..., ghenele de gunoi sunt devastate de rromi, microbii și infecția sunt în floare și muuuuulte altele și primarului făgădău decebal " îi arde " să chelească bugetul local, al municipiului Constanța pe " porcăriile " ce-i trec prin cap : ouă, iepurașii de Paști și.... iar la vară cu muzică a la Cluj ! Ce îi lipsește chelului " tichie de mărgăritare ", că banii constănțenilor trebuiesc cheltuiți, jefuiți și prădați într-un fel sau altul și ca noi, oamenii să nu mai știm de rostul banilor, unde s-au dus și în care buzunare au ajuns ?! Rușineeeeeeee, să vă fie la toți, care v-ați cocoțat pe grămada cu bani, a constănțenilor, jefuitorilor, dar unde este dna-ul, așteptăm reacția dna-ului la constatările constănțenilor!

O
6 aprilie 2017
pla

Ati votat pesede, ciuma rosie, asta primiti. Constanta e un balci din secolele medievale, mizerabil si cu oameni prosti si rau-voitori la conducere. Pesede, ciuma rosie, stie sa imparta saracia si sa sifoneze banul public, atat.

Constantin
6 aprilie 2017
Cine are de castigat?

O rusine de oras!!! Gunoaie, betoane, cersetori, caini vagabonzi, biserici pe trotuar, sensuri giratorii, treceri de pietoni nesemaforizate, intersectii capcana, transport in comun la voia intamplarii si dupa urechea unor nepriceputi, microbuze ca-n Asia de sud est, haos in trafic, masini cocotate pe trotuare distruse de vreme si pline de rahati, asistati mituiti cu pui, ulei, zahar si orez, constructii care se ridica peste noapte in capul celor fara pile si relatii, prositutie in scari de blocuri, manele, mici sub pod sau in fata blocului, farmacii, cabinete medicale, laboratoare de analize, pensionari batjocoriti, tineri care parasesc orasul, lipsa locurilor de munca bine platite, vanzatori, mall-uri, hoti de buzunare, o pista de biciclete care pleaca de nicaieri si ajunge nicaieri, praf, noroi, zeama de gunoi, capace de canal cascate la drumul mare, spitale infecte si infestate de bacterii, virusi, prosti si corupti, o politie depasita de situatie si condusa de militieni, balti, noroaie, improvizatii, asfalt turnat pe ploaie, lucru de mantuiala, piete pline de samsari si jeg, un oras fara viziune si condus de niste indivizi care se gandesc cum sa fure mai mult.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5518 secunde