Cătălin Drulă: „Afirmaţiile lui Florin Cîţu sunt mincinoase, aşa cum ne-a obişnuit”

241
Cătălin Drulă: „Afirmaţiile lui Florin Cîţu sunt mincinoase, aşa cum ne-a obişnuit” - drula-1639325694.jpg
Deputatul USR Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, afirmă că în mandatul său ministerul nu a avut nicio legătură cu vreo paternitate asupra articolului de lege prin care s-ar permite interceptarea conversaţiilor de pe WhatsApp, Telegram şi Signal.

„Afirmaţiile fostului premier Cîţu sunt mincinoase, aşa cum ne-a obişnuit. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în mandatul lui Cătălin Drulă nu are nicio legătură cu vreo paternitate asupra articolului de lege care a suscitat dezbatere în spaţiul public. De altfel, în dosarul acestui proiect de lege, care se poate consulta la https://tiny.cc/CodulComunicatiilor, se poate vedea în expunerea de motive că iniţiatorii proiectului de lege sunt ministrul interimar al Comunicaţiilor, Barna Tanczos, preşedintele ANCOM, Vlad Ştefan Stoica, iar avizatori membrii Guvernului Cîţu, după ieşirea USR de la guvernare”, arată Drulă, într-o declaraţie transmisă presei.

Precizările vin după ce preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, referitor la proiectul privind comunicaţiile electronice, că a primit toate avizele, inclusiv de la CSAT şi că acesta este necesar pentru demararea licitaţiilor 5G.

„Este Codul Comunicaţiilor, este nevoie de acest proiect de lege pentru a demara licitaţiile 5G. Toate avizele au fost primite, inclusiv avizul CSAT, care este un aviz foarte important, în Parlamentul României. Dacă în comisii se descoperă că există diferenţe faţă de Codul de procedură penală, bineînţeles că acestea pot fi corectate. Nu sunt specialist, vom merge la comisia de specialitate şi vom vedea. Pentru mine era important să avem avizul CSAT şi să avem toată procedura legală respectată. Rolul Parlamentului este de a se asigura că este un proiect constituţional şi respectă legislaţia în vigoare”, a adăugat Cîţu.Pagina a fost generata in 0.4625 secunde