Cătălin Predoiu vrea să știe sursele de finanțare ale măsurilor luate de ministrul Vâlcov

93
Cătălin Predoiu vrea să știe sursele de finanțare ale măsurilor luate de ministrul Vâlcov - catalinpredoiu-1424776849.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, face un apel către deputații Comisiei de Buget să ceară imperativ ministrului de Finanțe explicații cu privire la sursele de finanțare ale unor măsuri pe termen mediu și lung, nu doar pentru trei sau șase luni. 


"Astăzi, ministrul Finanțelor Darius Vâlcov va prezenta Comisiei de Buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților modificările Codului Fiscal. Acele măsuri fanteziste prin care guvernul Ponta taie toate taxele și adâncește deficitul bugetar cu 16 miliarde de lei. Mă alătur economiștilor și oamenilor de afaceri care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la sustenabilitatea aplicării reducerilor nesperate ale taxelor principale - TVA, CAS și cota unică. Concomitent, există și intenția de penalizare a microîntreprinderilor fără angajați și de introducere a obligației de plată a CAS și CASS pentru toate persoanele fizice care realizează venituri. Aștept ca Guvernul să trateze cu responsabilitate acest subiect și să nu declanșeze o avalanșă de falimente în rândul microînreprinderilor, odată cu aplicarea acestor politici fiscale. Mai mult, măsura privind obligativitatea de plată a CAS și CASS pentru toate persoanele fizice va încuraja munca la negru. Vă reamintesc că această modificare îi vizează pe românii care au mai multe colaborări care să le rotunjească veniturile. Atitudinea Guvernului față de aceștia este una discriminatorie, nefăcând altceva decât să descurajeze munca. 


Am încredere că Parlamentul va veni cu propuneri de modificare a Codului Fiscal care să îndrepte aceste derapaje  periculoase atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru cetățenii și bugetul statului român. 


Orice reducere sau majorare de taxe trebuie tratată cu responsabilitate, iar impactul trebuie analizat și prezentat în detaliu. Asta așteptăm cu toții de la un Executiv și un Legislativ responsabil", transmite Predoi într-un comunicat de presă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4715 secunde