Câți bani vin de la Elena Udrea pentru județul Constanța

839
1
Câți bani vin de la Elena Udrea pentru județul Constanța - elenaudrea-1323122590.jpg
Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic a Camerei Deputaților a dat raport favorabil pentru mai multe proiecte importante la nivel național, printre care și trei programe care vizează în mod direct județul Constanța.
Unul dintre acestea face referire la fondurile, care vor fi alocate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului pentru reabilita-rea clădirii Cazinoului din Constanța. În acest sens, pentru lucrările de execuție ce se vor realiza pe parcursul anului 2012, comisia a aprobat acordarea sumei de 10.000.000 de lei. De asemenea, tot ieri, a fost întocmit un raport favorabil pentru suma de 150.000.000 de lei ce va merge la realizarea proiectului de reabilitare a infrastructurii turistice. Benefi-ciile pentru județul nostru și întreaga regiune Dobrogeană sunt acelea că proiectul se axează pe o serie de investiții substanțiale în infrastructura Deltei Dunării și a stațiunilor de pe litoralul românesc.
Prin fondurile alocate vor fi realizate mini-porturi de agrement în cele mai importante puncte de pe litoral, vor fi reabilitate în întregime căile de acces către plajă și către obiectivele de cultură, precum muzee, monumente și alte puncte de atracție. De asemenea, va fi soluționată problema lipsei iluminatului public, acolo unde există, vor fi amenajate spațiile verzi și îmbunătăți considerabil aspectul general al stațiunilor.
Membru în comisia pentru administrație, deputatul PDL Zanfir Iorguș a comentat importanța proiectelor aprobate ieri. Fostul primar al Mangaliei a explicat că, pe lângă cele două inițiative menționate, în cadrul întrunirii de ieri a fost discutat un proiect prin care MDRT a decis să aloce 70.000.000 de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe. Programul se va desfășura la nivel național și va beneficia de o cofinanțare substanțială din partea UE.
"Acest program, realizat cu fonduri europene vizează toate orașele din România, inclusiv Mangalia. Aici, după cum știți, au fost demarate deja lucrări pentru reabilitarea blocurilor din banii administrației locale. Consider că, din moment ce există astfel de programe, despre care administrațiile locale au fost informate și care pot fi realizate cu finanțare europeană, nu este normal ca Primăria Mangalia să epuizeze bugetul local cu astfel de programe, realizate la o calitate inferioară și la costuri foarte mari", a declarat deputatul PDL.


Comentează știrea

Edy
6 decembrie 2011
Dezinformare si manipulare

Mafiotul asta de Mazare,da vina pe toti guvernantii-pentru toate nerealizarile lui din CONSTANTA- dar nu recunoaste, "nici in ruptul capului" faptul ca, nu a alocat niciun ban din bugetul primariei-de cand este el primar- pentru izolarea termica a blocurilor din CONSTANTA,cu dublul scop:-de a usura povara financiara din bugetul primariei pentru subventionarea caldurii; -un confort al cetatenilor constanteni, atat pe timpul verii, dar mai ales iarna.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Arhitectul Porno
Pagina a fost generata in 0.4151 secunde