CAZINOUL nu va mai fi vândut!

1779
8
CAZINOUL nu va mai fi vândut! - cazinou-1353491882.jpg
Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal, desfășurată la hotelul Malibu,

că "s-a sucit" cu privire la intenția de a vinde Cazinoul din Constanța. Văzându-se strâns cu ușa de către consilierii PDL, care au solicitat introducerea pe ordinea de zi a ședinței un proiect de hotărâre prin intermediul căruia se dorea consultarea populației cu privire la intențiile primarului de a vinde simbolul Constanței, Cazinoul, primarul Radu Mazăre a precizat că "între timp" a constatat că vânzarea clădirii de patrimoniu nu este tocmai oportună.

 

Astfel, după cum am precizat anterior, în cadrul ședinței de ieri, la punctul 35, consilierii urmau să dezbată solicitarea grupului PDL privind organizarea unui referendum local pentru consultarea constănțenilor în legătură cu Cazinoul din Constanța. Încercând să explice motivul pentru care partidul pe care îl reprezintă a făcut o astfel de propune, democrat-liberala Sorina Tușa s-a lovit de "bășcălia" tipică edilului Constanței și de modul în care acesta înțelege să se poarte cu o femeie. Acompaniat de fidelul său viceprimar, Gabriel Stan, printre alte remarci și glume, Mazăre i-a răspuns consilierei PDL că, deși a afirmat că are intenția de a vinde clădirea, între timp s-a sucit.

"Între timp, m-am sucit, nu mai vreau să vând Cazinoul. Discutând cu mai mulți investitori, aceștia mi-au spus că ar fi mai convenabil să se asocieze cu primăria. Mi-am dat seama că oamenii au dreptate. Primăria vine cu Cazinoul și, probabil, un spațiu pentru construirea de cazare adecvată jucătorilor și clienților, care trebuie să fie de cinci stele, facem valoarea Cazinoului și a suprafeței res-pective, iar investitorul vine cu banii pentru reabilitare", a spus edilul.

Tușa a precizat faptul că populația trebuie consultată referitor la soarta clădirii chiar și în situația în care primarul și-a schimbat brusc intențiile. Cu privire la mult trâmbițata vânzare a Cazinoului pe care Mazăre "s-a bătut cu pumnul în piept" că o va face, edilul a declarat, acum, că era o simplă "variantă de lucru". Acesta a mai precizat că, cel mai probabil, proiectul de hotărâre cu privire la încheierea unui contract de parteneriat public-privat între primărie și un investitor va fi introdus pe ordinea de zi a ședințelor de CL, cel mai probabil la sfârșitul lunii ianuarie.

Chiru rămâne preocupat de soarta Cazinoului

Tot ieri, co-președintele ARD Constanța și candidat pe Colegiul senatorial 4, Christian Gigi Chiru, a transmis că va susține în continuare strângerea de semnături pentru salvarea Cazinoului Constanța. "Am aflat că primarul Radu Mazăre «s-a sucit» și nu mai vrea să vândă Cazinoul. Am câștigat o bătălie, nu întreg războiul. Iau act de decizia primarului Radu Mazăre, dar rămân îngrijorat de viitorul simbolului Constanței și de capacitatea edilului de a fi consecvent. Vom continua strângerea de semnături până vom convinge administrația publică locală să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea Cazinoului și menținerea lui în circuitul public. Vom susține până la capăt salvarea Cazinoului. Considerăm că cine nu își cunoaște și nu își respectă trecutul nu are viitor. De aceea, fac apel la societatea civilă să vină alături de noi pentru a apăra valorile Constanței", a declarat Chiru.

Reamintim că proiectul privind orga-nizarea unui referendum pentru con-sultarea populației privind soarta Cazinoului a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de ieri ca urmare a unei inițiative lansate de Gigi Chiru. În opinia sa, populația Constanței trebuia consultată prin organizarea unui referendum dacă este de acord sau nu cu vânzarea Cazinoului. Pentru acest lucru, Chiru și reprezentanții ARD Constanța au strâns peste 20.000 de semnături pe care le-au depus la Primărie.


Comentează știrea

europeanu
21 noiembrie 2012
Cazinoul

Populatia nu mai trbuie intrebata nimic.S-a vazut la alegeri ce raspuns a dat populatia.Trebuie sesizat tupeul de ordinar al derbedeului de mazare care mai pritoceste o hotie.Asa-numitul parteneriat va aduce mult mai mult in buzunarele hotului decat vanzarea.De remarcat,oricum,acelasi stil al golanului de a se pisa pe tot orasul si de a considera totul ca pe o mosie mostenita de la ma-sa.Ma intreb cat se mai holbeaza justitia corupta la magariile pe care secatura le face parca dinadins sub nasu ei.

Stavrositu
21 noiembrie 2012
Inca o minciuna ptr prosti

Golanul voia de mult terenul acela care apartine portului (APC). Acum, odata ce va trece portul la Primarie nu mai este o problema...

Meritam
21 noiembrie 2012
Cel mai tare Primar

Bravo Mazare esti cel mai tare iti sorbim urina cu nesat si fericire!

Nikitosu
21 noiembrie 2012
Ete na!...,si?

Mare,dar foarte mare cacat de subiect si cazinoul asta.Cazinoul a oferit locuri de munca,nu santierul si portul. Nici alte obiective nu par a fi de valoare in comparatie cu cacatul ala de cazino,ales de nu stiu ce cretin simbol al orasului. Pai daca o singura cladire e simbolul orasului ce e drept, nu chiar bordel ci casa de jocuri de noroc,atunci e de tot cacatul.In rest, poate ca o fi profitabil pentru cineva,cum a fost de la facere.Chiar ma cac la umbra cazinoului!

Nea Mitica
21 noiembrie 2012
Multi golani

Mare dreptate ai Gimi. Daca apucau sa vanda Cazinoul, noul proprietar l-ar fi carat caramida cu caramida si poporul ar fi ramas cu buza umflata. Macar asa cum este,(ruina) mai are romanul unde-si face o poza, sa o arate neamurilor de la tara, sa moara aia de invidie!

dan diaconescu
21 noiembrie 2012
si eu ce fac

si eu care eram cu banii in pungi, doar ce am iesit cu ei de la banca, e proaspeti ....vreau sa platesc salariile...ma aude cineva ? cumpar cazinoul , il fac sediu de campanie apoi hotel pt salariatii oltchim care vin gratis 30 zile la mare ...o luna lucreaza o luna concediu la mare

goagal
25 noiembrie 2012
Si apoi...

Scatofag ce sunt, il mananc !Ca eu nu am bani decat de alba-neagra si masa la hotel Palas.De! baiat subtire(cu obraz gros) din Piata (fosta) Chiliei.Ma duc sa aprind Farul genovez ca poate mi se luminaza mintea.

Răspuns la: Ete na!...,si?
Adăugat de : Nikitosu, 21 noiembrie 2012
Mare,dar foarte mare cacat de subiect si cazinoul asta.Cazinoul a oferit locuri de munca,nu santierul si portul. Nici alte obiective nu par a fi de...
goagal
25 noiembrie 2012
Si apoi...

Scatofag ce sunt, il mananc !Ca eu nu am bani decat de alba-neagra si masa la hotel Palas.De! baiat subtire(cu obraz gros) din Piata (fosta) Chiliei.Ma duc sa aprind Farul genovez ca poate mi se luminaza mintea.

Răspuns la: Ete na!...,si?
Adăugat de : Nikitosu, 21 noiembrie 2012
Mare,dar foarte mare cacat de subiect si cazinoul asta.Cazinoul a oferit locuri de munca,nu santierul si portul. Nici alte obiective nu par a fi de...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3827 secunde