CCL-ul Mariei Stavrositu, transformat în "golăneală politică"

1668
12

Întâlnirea care ar fi trebuit să lămurească cât de cât lucrurile la nivelul organizației municipale a PDL Constanța a încins și mai tare spiritele democrat-liberalilor care, la final, au plecat acasă nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în filiala constănțeană.
În cursul zilei de ieri, la Casa de Cul-tură a Sindicatelor din Constanța a avut loc ședința Consiliului de Coordonare Local (CCL) al organizației municipale a PDL Constanța.
Adunarea a fost convocată de către deputatul Maria Stavrositu care susține că încă mai este președintele organizației municipa-le a partidului, deși la începutul săptămânii trecute, președintele organizației județene PDL Con-stanța, Christian Gigi Chiru, a anunțat că Biroul Permanent Județean al PDL a votat demiterea sa din funcție.
Maria Stavrositu susține că demiterea sa nu este statutară și a convocat pentru CCL-ul de ieri 320 de delegați. Pentru ca ședința să fie validă era nevoie de un cvorum alcătuit din 50% +1 dintre delegați.
Pe ordinea de zi a CCL au figurat patru puncte, respectiv votarea deciziei de susținere a Biroului Permanent Local al PDL Constanța, despre care Christian Gigi Chiru susține că a fost dizolvat de BPJ, vot de încredere pentru susținerea președintelui organizației municipale Constanța, Maria Stavrositu, convocarea unui Consiliul Județean de Coordonare și diverse alte probleme ce privesc organizația.
La începutul ședinței, Maria Stavrositu le-a explicat celor prezenți că demiterea sa din funcție s-a făcut în mod nestatutar, invocând în sprijinul afirmațiilor sale articole din Statutul PDL, după care le-a spus celor prezenți că filiala de la malul mării este pe cale de dispariție atâta timp cât ea va mai fi condusă de Christian Gigi Chiru.
Exact când nimeni nu se mai aștepta, prezent în sală, democrat-liberalul Ionuț Anghel, de la Organizația din Eforie și, totodată, membru în Biroul Permanent Județean al PDL a luat cuvântul în plenul ședinței. El a atras atenția că întâlnirea are loc degeaba deoare-ce nu este întrunit cvorumul necesar desfășurării ședinței. Potrivit acestuia, în urma numărării, a rezultat că în sală se aflau doar 115 persoane.
În replică, Maria Stavrositu a susținut că cvorumul este întrunit deoarece prezența se face pe baza semnăturilor făcute la intrare care sunt în număr de 160, pe parcursul ședinței mai venind alte 14 persoane.
Cu cvorum sau fără, cu o sală mai mult goală decât plină, cei prezenți au dat vot de încredere pentru Biroul Permanent Local. În schimb, deși se afla la punctul doi de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului de Coordonare Local, pro-punerea de susținere a președin-telui organizației municipale, Maria Stavrositu, nu a mai fost supusă la vot. Decizia de nesupunere la vot a aparținut Mariei Stavrositu care a motivat că inițiativa poate fi considerată inclusă în primul punct.
În final, s-a supus la vot alegerea lui Cristian Tănase ca vicepreșe-dinte în Biroul Permanent Local deoarece postul a rămas liber după plecarea lui Daniel Learciu la Partidul Conservator.
În cele din urmă, după aproximativ o oră de la începerea ședinței, membrii delegați prezenți la Consiliul de Coordonare Local al PDL au părăsit sala de ședințe a Casei de Cultură și au început să vocifereze pe hol. Unii dintre ei reclamau faptul că Maria Stavrositu a greșit deoarece nu i-au lăsat să voteze dacă îi mai acordă sprijin la conducerea organizației municipale.
"Cred că i-a fost frică că nu va mai primi votul de încredere din partea noastră. Ne-am săturat de luptele astea dintre organizația municipală și cea județeană. Conducerea trebuie preluată de cineva diplomat care să nu mai pună paie pe foc", a spus unul dintre democrat-liberali.
O altă dezamăgire a celor prezenți a vizat faptul că democrat-liberalul Cristian Tănase a fost numit direct pentru a fi vicepre-ședinte fără să se mai afle în competiție cu cineva. Mulți dintre cei prezenți au fost de părere că Tănase nu merită să ocupe această funcție, întrucât nu a făcut nimic remarcabil pentru formațiune deși timp de patru ani a fost consilier local.
"Aceasta nu este o ședință de partid, este o golăneală politică.
Ne-a adunat aici și ar fi trebuit să ne lase întâi să luăm cuvântul, să spunem ce avem de spus iar după aceea să votăm. Nu înțeleg de ce Maria Stavrositu nu a mai supus la vot dacă o mai susținem la cârma organizației. Nici desemnarea directă a lui Cristian Tănase pentru o astfel de funcție nu este corectă. Nu îmi amintesc ca el să fi muncit pentru partid dar atunci când se ivește o funcție este primul anunțat", a spus una dintre pedeliste.



Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
anonim
25 iunie 2012
O proasta

Afara cu aceasta muiere fara creier,ne-am saturat de ea si de prostiile facute de ea .Este o tradatoare,trebuia sa o eliminati demult,face doar deservicii partidului.

decebat i.
25 iunie 2012
sedinta?

Am asistat la o lupta de doi lei in care unii si altii tin de putere si implicit de ciolan.Daca tu esti deputat in Parlamentul Romaniei si iei cuvantul si toata sedinta mesteci guma de mestecat, de ma zgaria in ureche,de la statia foarte buna dealtfel a salii de cultura ,inseamna ca nu meriti sa stai in functie.....

sav
25 iunie 2012
Golaneala politica

Atata timp cat chiru va mai fi presedinte la PDL Constanta este clar ca va fi o golaneala politica.Ce cauta Ionut Anghel -golanul politic a lui Chiru si Chirila-la acest CCL.El este din Eforie.Niste golani de doi bani.

bobo
25 iunie 2012
corect ieri am fost si eu gandul de a vedea ce se intampla

in partidul pdl, ceea ce a fost acolo a fost varza, ideea e ca voi merge si joi sa vad ce se intampla cu domul chiru la o sedinta condusa de el, daca lucrurile sunt la fel la revedere, speranta de a nu emigra din tara, e ca se va ridica cineva in oras impotriva tiganului de mazare, sper sa fiu convins de atitudinea lui chiru joi ca eu un lider, daca ca manca guma sau alte gesturi de neavenit e clar, ce voi face. mentionez ca sunt un tanar cu studii terminate la stat care inca mai spera la un oras curat, civilizat, poate european mai repede decat spera altii, dar pentru asta trebuie sa vina la conducerea orasului oameni gospodari, harnici, si fara "bube in cap". P.S. sper sa ma convinga domnul Chiru joi ca ceea ce am scris nu este doar un vis frumos.

un constantean
25 iunie 2012
despre PDL

ASTIA IAR SE DAU AFARA UNUL PE ALTUL! DE ANU BUNI DE ZILE, FIE CA A FOST PD SAU ACULM CA ESTE PD-L IN PARTIDUL ASTA SUNT NUMAI CERTURI SI SCANDALURI DE LA INFIINTARE. SI VA MAI INTREBATI "DE CE NU VA VOTEAZA LUMEA?" PAI VOI NU SUNTETI IN STARE SA VA INTELEGETI INTRE VOI, CU OAMENI CAPAVILI, BINE VAZUTI DE SOCIETATE, SA VENITI CU O OFERTA CONCRETA PENTRU CONSTANTENI SI DUPA AIA AVETI PRETENTIA SA VA VOTEZE LUME.. DAR ASA?!?!!? NU VEDETI CA ATI PIERDUTI INTREG JUDETUL? PE DESUPRA ATI DISTRUS SI "IDEEA DE OPOZITIE DE DREAPTA! SA VA FIE RUSINE!!!!!!!

escu
25 iunie 2012
pdl constanta

O"cruella" a PDL Constanta care face mult rau imaginii si implicit membrilor de buna credinta care cred in acet partid;a uitat cine a sustinut-o ca sa iasa presedinte dar ea vrea monopolul intregului partid ca sa fie pus in slujba intregii familii;este nascuta cu un asemenea temperament de acaparare,acest lucru o face sa provoace mereu scandaluri ;un sfat :sa mearga si sa discute cu un psiholg!

Crevustila
25 iunie 2012
Sa plece cu toții,

Sa rămân numai eu si cu nebuna si sa luam toate funcțiile si la municipiu si la județ. Tiganu' oricum are primăria lui si nu-i mai trebuie nimic. Cred ca la parlamentare o sa câștigăm eu si cu nebuna 150% din voturi si o sa fim si europarlamentari. Sic!

silviu
25 iunie 2012
prea multa nesimtire

o femeie puternica cu un caracter puternic se lasa calcata in picioare de toti analfabetii,cu studiile terminate pe bani si comentarii jignitoare date de toti neterminati care stau la mana lui chiru pentru un ban furat.asta e romanul pentru un banut nemuncit o reguleaza si pe ma-sa.ne meritam soarta, suntem romani fara nici un pic de demnitate.e foarte urat sa vorbim despre o femeie la modul acesta,indiferent cat de mult o uram.nu neaparat ca este deputat sau ca ne reprezinta la nivel european,ci pentru simplu fapt ca este femeie.mi-am pierdut definitiv increderea in romani.

cetatean CORECT???
25 iunie 2012
DACA ZICI CA E CURATA DE

1.CE A CHEMAT LUMEA LA VRAJA MARII LA MOCANGEALA? 2. CE A FACUT HOTIA DE IERI CU 117 PERSOANE IN SALA (cu tot cu presa). A AVUT 161 DE PERSOANE LA VOT? 3. CE INAINTE DE CAMPANIE MERGEA CU GHEORGHE DINU (candidat pp-dd la primaria) PE LA BUCURESTI? 4. CE IN TIMPUL CAMPANIEI L-A SUSTINUT PE PALAZ (candidat unpr la primaria Constantei)? 5. CE L-A ATACAT PE CHIRU IN PUBLIC FARA SA AIVE O TINUTA DEMNA DE POZITIA DE DEPUTAT( apropo de ce ziceai ca ne reprezinta, peste tot, jalnic ca in timpul unei sedinte sa mesteci guma, dar de, daca asta e comprtament de de deputat, sa ne fereasca .....) ASTEA AU FOST PE MOMENT, MAI SUNT MULT MAI MULTE LUCRURI PENTRU CARE NU AM TIMP SUFICIENT. ZI ACUM CINE E CEL MAI INDREPTATIT SA RECLAME COMPORTAMENT INFANTIL.

Răspuns la: prea multa nesimtire
Adăugat de : silviu, 25 iunie 2012
o femeie puternica cu un caracter puternic se lasa calcata in picioare de toti analfabetii,cu studiile terminate pe bani si comentarii jignitoare...
Alt cetaten corect
29 iunie 2012
comentariu

"Cetateanul corect" are dreptate.Sa adaugam si faptul ca in actuala etapa in care se gaseste politichia romaneasca,asemenea situatii trebuie considerate normale.Politicianistii de acest gen,mai buni sau mai putin buni au fost alesi si cu concursul nostru,desi,in realitate,liderii erau stabiliti de la centru.Sa mai retinem ca inca nu avem partide ci factiuni,deoarece asa zisele programe si doctrine sunt doar pe hartie.Toata politica este condusa de o oligarhie care a decis si va decide tot si in viitor.Sunt multe de spus,dar nu exista sperante de indreptare daca nu ne vom insusi abecedarul democratiei occidentale(care nici ea nu sta prea bine) si nu vom dovedi ca putem face comentarii civilizate si argumentate.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7382 secunde