CCR decide astăzi validarea sau invalidarea referendumului

429
1
CCR decide astăzi validarea sau invalidarea referendumului - ccr-1343856798.jpg
În cursul zilei de ieri, reprezentanții Biroului Electoral Central au transmis rezultatele finale ale referendumului național din data de 29 iulie.
Potrivit proceselor verbale încheiate la final, participarea la referendum a fost de 46,24%. Dintre aceștia, 87,52% de alegători au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, în timp ce 11,15% s-au pronunțat împotrivă.
Rezultatele finale ale referendumului din data de 29 iulie au fost transmise la Curtea Constituțională Română, judecătorii urmând să ia decizia privind validarea sau invalidarea lui.
Ședința Curții Constituționale de ieri a fost amânată pentru astăzi, astfel încât Curtea să poată cere informații de la instituții abilitate, au declarat surse oficiale.

Comentează știrea

admirator
2 august 2012
in fapt, USL nu-i pasa

de decizia CCR. Daca va valida referendumul (uitind -si nesanctionind- faptul ca USL a cerut sectii de votare si buletine de vot pentru 18 milioane de alegatori... plus turistii), USL va da cu tifla UE si NATO; daca CCR va invalida referendumul, vor gasi tot felul de pretexte sa nu-l recunoasca in practica. In fond, ce au facut dupa validarea referendumului din 2009, care obliga alegerea a maxim 300 de alesi intr-o singura Camera? Astia sunt amorali, ilogici si nesimtiti. (Daca nu va fi validat referendumul, va trebui sa se ceara condamnarea sefului de la evidenta populatiei, ministrului de interne, BEC si tuturor BEJ-urilor. Altfel, decizia va fi strimba. Nu poti sa iei decizii trunchiate.)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.269 secunde