Ce ambasadori a numit președintele Iohannis

154
Ce ambasadori a numit președintele Iohannis - klausiohannis100609212900-1430417639.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi mai multe numiri de ambasadori ai României. Emil Hurezeanu a fost numit joi ambasador al României în Germania, iar Adrian Cioroianu - ambasador, delegat permanent pe lângă UNESCO, a anunțat Administrația Prezidențială.

Mihnea Motoc a fost numit ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Bogdan Mazuru — ambasador în Republica Austria, Luminița Odobescu — ambasador, reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană, iar Ion Jinga — ambasador și reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU.

De asemenea, Adrian Cosmin Vieriță a fost numit reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU Geneva, Carmen Liliana Podgorean — ambasador în Republica Argentina și Republica Paraguay, Iulian Buga — ambasador în Regatul Suediei, Mihai Constantin Coman — ambasador în Regatul Arabiei Saudite, Constantin Mihail Grigorie — ambasador în Republica Cehă, Viorel Moșanu — ambasador în Belarus și Adrian Davidoiu — ambasador în Regatul Norvegiei.

Tot joi, șeful statului a aprobat rechemarea lui Mihnea Ioan Motoc din calitatea de ambasador și reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană, a Mariei Ciobanu — ambasador și șeful Misiunii României pe lângă Oficiul ONU Geneva, a Silviei Davidoiu — ambasador în Republica Austria, a Danielei Grigore Gîtman — ambasador în Republica Cehă, a lui Bogdan Mazuru — ambasador în Republica Franceză și în Principatul Monaco, a lui Ion Jinga — ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a lui Nicolae Manolescu Apolzan — ambasador și delegat permanent pe lângă UNESCO, a Răduței Matache — ambasador în Regatul Suediei și a Simonei Miculescu — ambasador și reprezentant permanent la ONU New York.

Președintele Iohannis a aprobat propunerile de numire și rechemare de ambasadori în conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 al. 2 din Constituția României) și în baza consultărilor cu premierul și cu ministrul Afacerilor Externe.

În privința numirilor, conform reglementărilor și cutumelor în materie, urmează solicitarea agrementului statelor/ organizațiilor aferente și audierile în Comisiile de Politică Externă ale Parlamentului, iar apoi emiterea decretelor de numire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7903 secunde