Ce amendă riști dacă scuipi pe stradă sau îți întinzi rufele la vedere

2259
13
Ce amendă riști dacă scuipi pe stradă sau îți întinzi rufele la vedere - ceamenda-1366377022.jpg
Consiliul Local Constanța pregătește un proiect de hotărâre care vizează sancționarea drastică a celor care nu respectă anumite reguli ce privesc salubrizarea, menținerea igienei și protecția mediului înconjurător în municipiul Constanța. În documentul respectiv care va fi votat în următoarea ședință a CLC se fac reglementări stricte în ceea ce privește anumite reguli ce trebuie respectate. Cei care le vor încălca, vor scoate bani grei din buzunar pentru plata amenzilor care pot ajunge și până la 1.500 de lei pentru persoanele fizice și 2.500 lei pentru cele juridice.


Toate aceste contravenții vor fi constatate și aplicate prin proces verbal încheiat de împuterniciții primarului, polițiștii locali din cadrul Direcției Poliției Locale Constanța, ofițerii și agenții Poliției Române cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice și personalul cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice din Jandarmeria Română.


Potrivit documentului inițiat de Consiliul Local Constanța și supus spre dezbatere publică pe site-ul Primăriei Constanța, constituie contravenție neluarea măsurilor de efectuare a curățeniei, dezinsecției, dezinfecției sau deratizării în gospodăriile proprii sau sedii, ori de câte ori este necesar, inclusiv la subsolurile blocurilor, în spațiile comune sau pe amplasamentele pentru colectarea gunoiului.


Nu o dată sunt văzute anumite persoane care răscolesc gunoiul din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperării unor obiecte, materiale reciclabile, hârtii sau resturi alimentare. Astfel de fapte nu vor mai fi permise deoarece oamenii care se ocupă cu astfel de lucruri vor primi amendă în valoare de 400 lei. 


Și cei care aruncă gunoiul prin alte locuri decât cele amenajate în mod expres, riscă amenzi de până la 800 de lei dacă este vorba de o persoană fizică sau 1.000 de lei dacă este vorba de una juridică. Persoanele certate cu legea bunului simț vor fi și ele deranjate de oamenii legii și vor scoate din buzunar pentru plata amenzilor sume cuprinse între 400 și 800 de lei. Așadar, scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de țigări, coji de semințe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri și trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosință comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun constituie contravenție. 


Și puturoșii care s-au obișnuit să arunce gunoiul de la geam deoa-rece este mai greu să se ducă până la pubele vor primi "răsplata" pentru astfel de fapte. Spălarea de bunuri pe proprietățile private sau a imobilelor nu trebuie să afecteze în niciun fel domeniul public sau proprietățile învecinate, astfel că spălarea vehiculelor, a oricăror bunuri sau obiec-te pe drumuri sau în alte locuri publice va intra sub incidența legii. 


De partea cealaltă și cei cu exces de zel pentru a face curățenie trebuie să respecte anumite reguli. Drept urmare, dacă scuturi covoarele în alte locuri decât cele special amenajate și în timpul orelor de liniște, riști să fii amendat. Românii s-au obișnuit să-și întindă rufele la vedere, motiv pentru care consilierii locali s-au gândit cum să elimine și această neregulă. În consecință, în proiectul de hotărâre se precizează că, întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor, la diferite etaje sau în spațiile comune, altele decât cele special amenajate constituie contravenție. Pentru astfel de fapte riscați să scoateți din buzunar sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
MIRUNA
20 aprilie 2013
majoritatea acestor chestiuni erau deja prezvazute cu amenzi si penalizari in legislatia romaneasca doar ca politaii si jandarmii nu aplicau deloc si nu aplica legea deloc

majoritatea acestor chestiuni erau deja prezvazute cu amenzi si penalizari in legislatia romaneasca doar ca politaii si jandarmii nu aplicau deloc si nu aplica legea deloc!!Oricum si cu legea romaneasca si cu hotararile lui mazare si ale consiliului local ,tot un drac!! vreau sa vad cum vor manageria aceste tare adanc inradacinate in mentalul primitiv romanesc;1, pai 80% din barbatii romani sunt niste marlani ,scuipa pe jos,vreua sa vad cum vor amenda pe 70-80% din barbati;,2,femeile romance sunt majoritatea niste tzatze barfitoare si needducate(ca si barbatii lor care trancanesc de dimineata pana seara si fac zgomote pe langa blocuri si cartiere ,3 de etnia tighaneasca ce sa mai zic sunt si mai rai ca romanii(as vrea sa vad pe politaii romani amendand tighanimea ca fac zgomote sau ca si spala covoarele peste tot,hehehe)4, romanii in general sunt primtivi si nu ii intereseaza pastrarea curateniei si ordinii-in spatiul public fireste..un exemplu, desi avem lege care prevede interzicerea zgomotului pana la ora 9 sunt multi'' tarani'' care fac zgomote ,trancanesc , ,bat covoare,repara masini de la 7-8 uneori si de la 6,30 daca e vara sau stau cu tot cu puradeii lor pana la miezul noptii pe langa geamurile si blocurile altora..5, nu in ultimul rand sa va fie rusine ca nu ati prevazut absolut nimic in hotarare despre aceasta problema absolut dementiala numita PREZENTZA HAITELOR DE CAINI MAIDANEZI! RUSINE!!.Pana cand vom sta cu aceste potai pe strazi?

Borat
20 aprilie 2013
Bun

Este super hotararea daca reusim sa o aplicam si sa o respectam, un pas inainte pentru civilizatie dar ce vom face cu cei care nu sunt persoane fizice sau juridice adica tiganii cu acele carute pe strazile din Constanta, ce vom face cu acei caini care circula pe strazi ? Eu cred ca trebuie sa incepem cu ceea ce putem face si este mai usor si apoi sa avem pretentii la rufe, seminte...... Si inchei prin a va ruga sa-l sensibilizati si pe Fuego de Eforie (putoarea de Primar) sa mai faca si el ceva ca tace precum c... in iarba.

vasilescu
21 aprilie 2013
hotarare

si in NAVODARI va rog sa amintiti Domnului Primar.......este super hotararea, asteptam cu deosebit interes

jenny
22 aprilie 2013
bravo.felicitari celor care s-au gandit la asa ceva!

felicitari!

NICUSOR CONSTANTINESCU
27 aprilie 2013
O INTREBARE MA FRAMANTA

Am oare voie sa conduc autoturismul in stare de ebrietate prin municipiul Constanta ?

NICUSOR CONSTANTINESCU
27 aprilie 2013
O INTREBARE MA FRAMANTA

Am oare voie sa conduc autoturismul in stare de ebrietate prin municipiul Constanta?

NICUSOR CONSTANTINESCU
27 aprilie 2013
O INTREBARE MA FRAMANTA

Am oare voie sa conduc autoturismul in stare de ebrietate prin municipiul Constanta?

Nina
27 aprilie 2013
Amenzi

Cum vine vara incepe calvarul nuntilor turcesti din cartier! Niciodata nu am auzit muzica de nunta romaneasca mai mult de 10-15 min., cand pleaca alaiul de acasa, dar nuntile turcesti- tiganesti dureaza de marti- miercuri pana duminica , la volum maxim, fara sa-i deranjeze vreodata cineva! Nu se tine cont ca poate in cartier este un deces sau sunt oameni bolnavi...tot cartierul cu zeci de blocuri de locuinte - deci sute de familii sunt deranjate de muzica specifica etniei. Consider ca este o discriminare a majoritatii locuitorilor, buni platitori de taxe, inrobiti obiceiurilor unei minoritati care oricum ne-a exasperat cu o multime de alte acte antisociale. Alooo, d-le primar, mai are cineva grija de locuitorii acestiu oras?

Roky
9 mai 2013
Felicitari celor care vor aplica

Si in MEDGIDIA va rog sa amintiti Domnului Primar.......este super hotararea, asteptam cu deosebit interes....se scuipa mult, urineaza in locuri publice, sunt detinatori de garaje care nu au autoturisme si, sunt folosite ca bucatarii, magazii, ateliere de reparat etc., iar necesitatile fiziologice in spatele garajelor.

Roky
9 mai 2013
legislatie

Stiti care este legislatia in care sunt prevazute aceste chestiuni? Sunt curios sa aflu. Va multumesc.

Răspuns la: majoritatea acestor chestiuni erau deja prezvazute cu amenzi si penalizari in legislatia romaneasca doar ca politaii si jandarmii nu aplicau deloc si nu aplica legea deloc
Adăugat de : MIRUNA, 20 aprilie 2013
majoritatea acestor chestiuni erau deja prezvazute cu amenzi si penalizari in legislatia romaneasca doar ca politaii si jandarmii nu aplicau...
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3622 secunde