Ce beneficii va aduce Insula Ada orașului Năvodari

1700
4
Ce beneficii va aduce Insula Ada orașului Năvodari - insulaadanavodari-1317416011.jpg
Publicația online Gazeta de Năvodari a realizat un nou sondaj în rândul locuitorilor orașului, prin care aceștia își pot exprima opinia cu privire la o problemă de importanță pentru localitate.
Astfel, oamenii sunt întrebați dacă Insula Ada este un argument bun pentru ca localitatea să obțină titulatura de oraș turistic de interes național, în urma demersurilor făcute de primarul Nicolae Matei, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Până la momentul actual, 56.2% din respondenți au spus că "Da", 34.8% au răspuns negativ, în timp ce 9% s-au declarat neinteresați. Asta înseamnă un număr de 150 de persoane care recunosc importanța obiectivului Insula Ada în definitivarea demersului primarului Matei. În total, 267 de persoane și-au exprimat opinia cu privire la acest subiect.

Cât costă o bucată de insulă
Primăria organizează, în această perioadă, licitația publică în vederea vânzării unor loturi de teren cu destinația case de vacanță, pensiuni, mini-hoteluri - situate în orașul Năvodari, pe Insula Ada. Reprezentanții administrației locale precizează că prețul de pornire al licitațiilor a fost stabilit la 130 lei pe metru pătrat, la care se adaugă TVA.
Documentația de participare la licitație poate fi depusă la sediul primăriei, camera 18, începând cu data de 27 septembrie. Cei interesați să-și achiziționeze teren pe Insula Ada sunt așteptați, după depunerea documentației, în fiecare zi de marți a săptămânii, începând cu data de 25 octombrie, de la ora 15.00, până la adjudecare, în sala de ședințe a primăriei.
Primarul Nicolae Matei apreciază că Insula Ada este una dintre marile proiecte ale administrației, care face dovada că administrația locală își dorește să practice un turism de calitate, precum și intenția de a atrage cât mai mulți investitori.
"Nu va trece foarte mult timp și vom vedea și rezultatele acestui proiect. Proiect care înseamnă taxe și impozite la bugetul local, venite din partea oamenilor de afaceri care vor veni să-și investească banii aici; și am certitudinea că aceștia nu vor fi puțini! Cine nu își dorește o casă de vacanță într-un loc liniștit, la malul mării?", se întreabă primarul Nicolae Matei, convins că insula va revoluționa turismul din partea de nord a județului. "Cu banii obținuți, introducem utilități. Facem două baterii de alimentare cu apă, o stație de clorinare, o fosă ecologică, două debarcadere, facem drumurile", a spus primarul.
Insula are o suprafață de 25,2 hectare, din care 14,8 au fost scoase la licitație. Consiliul Local Năvodari a aprobat, în cadrul ultimei ședințe, Planul Urbanistic Zonal preliminar și împărțirea insulei în loturi de aproximativ 300 de metri pătrați.

Comentează știrea

Liviu Chilian
1 octombrie 2011
Orice crima isi primeste pedeapsa

Satenii din Luminita, Piatra si Sibioara, nu mai au apa de baut - panza freatica a scazut si mai mult in acest sezon. Oamenii cara apa cu imputitati, de la cismea, cu caruta, cu butoaiele. Cum este posibil? Cand 85% dintre Romani traiesc cu 2-3 dolari pe zi; cand satele arata asa cum arata, UN NEBUN precum Mateiuda sa'si permita o asemenea CRIMA - sa dea pamantul, insula poporului, unor criminali imbogatiti prin crime de necrezut - este arhicunoscut ca Rromarlania e cel mai corupt bantustan din aceasta antilume. Satenii n'au apa, iar nebunu'-pesedist vrea sa aduca...apa pe lac. Insula Mare, si nu "ada" cum au botezat'o niste infantili, nu apartine de Karakoium! Ci de Luminita. Iar lacul este al poporului, administrat de o cu totul alta autoritate, nu de "primaria" BANDITULUI Mateiuda! Si Ceausescu a crezut ca e nemuritor. Politicastrii-demoni de azi, gandesc la fel: "In Rromarlania, kapiudalismu' se va schimba cand va face plopul...perje". Sunt convins ca asa gandesc BANDITII mazareni-pesedisti de teapa si smintitului Matei.

ath
1 octombrie 2011
Domnule primar Matei,

Daca lacul Tasaul se gaseste pe lista ariilor naturale protejate,va rog sa nu cereti aprobarea guvernului pentru dezvoltarea turismului pe insula Ada.Pedelistii sunt invidiosi pe initiativa dumneavoastra.Mai bine stati de vorba cu pasarelele din zona lacului. Stabiliti cu ele ariile unde cuibaresc si ariile unde va faceti voi nevoile in lac.Sa nu aud ca va certati cu ele.Sa fim intelesi de la bun inceput.Cumparati pentru pasarele instrumente de navigatie prin satelit,ochelari de soare si harti topografice precise. Sa nu luati exemplul colegului de la Constanta. Intre pasarelele care cuibaresc pe lacul Siutghiol si pasaricile care cuibaresc vara prin barurile din Mamaia,el a ales sa protejeze pasaricile.Cata ipocrizie avem in noi.Ne facem ca iubim animalutele de casa,ca protejam cainii maidanezi sau pisicutele cand ne pozam cu Brigitte Bardot dar cand trebuie sa protejam natura,flora si fauna dintr-o anumita zona,nici nu ne pasa.

tavi
9 octombrie 2011
Insula

Nu sint de acord cu vinderea insulei.Este o oaza natural,pura ,dc sa o stricam

Vasile
18 octombrie 2011
Insula Mare

Lasand la o parte faptul ca "Insula Mare",asa cum o stie toata lumea apartinea de drept in acte comunei Corbu,iar fostul primar de atunci BOBES,a dat-o pe nimic Navodariului,asa cum si delimitarea zonala dintre Corbu si Navodari a fost schimbata din zona de la 50.000,la C.E.T.MIDIA.Primaria Corbu a ramas astfel fara mari sume de bani ce veneau din taxe si impozite de la ROMPETROL,ce acum plateste pt Navodari!! Proiectul de amenajare turistica a insulei,este totusi o idee buna.Daca asta va duce si la modernizarea drumului de acces in zona,adica drumul ce pleaca din DJ 222 C in zona podului de la MIDIA,trece pe langa pescaria Corbu,Cemrom,Port Luminita,Celco S.A.,sat Luminita,Insula Mare,ar fi iarasi lucrul foarte important,in special pentru noi locuitorii satului Luminita. Drumul asfel trasat va masura din orasul Navodari pana la Insula Mare,8km iar acolo distanta de la malul lacului la insula este de maxim 150 de metri,apa putin adanca putandu-se costrui cu usurinta un ponton cu investitie relativ minima.Portiunea de care vorbesc pentru reabilitare masoara 1-2km maximPoate asa reusim sa avem si noi un drum de acces fara gropi si hartoape provocate de societatile din zona cu autocamioanele lor .Caci de ajutor din partea primariei Corbu nici nu poate fi vorba!!!!!Bati la usi inchise daca ii spui domnului primar sau vicelui sa trimita masini cu piatra si sa se niveleze drumul cat de cat.Asa,acum cu acest proiect,speram sa avem noroc cu primaria din Navodari sa faca drumul!!!Sunt sigur ca asta va crea si locuri de munca,prin inceperea constructiilor in zona,apoi si aspectul zonei se va schimba radical.Mi-e teama totusi sa nu vi se puna piedici domnule primar,ma refer aici la societatile enumerate mai sus care astfel se vor vedea puse in situatia de a respecta cu mare strictete normele de protectie a mediului,lucru pe care ele acum nu il fac deloc!!!!!LAFARGE,CELCO S.A.,CEMROM functioneaza dupa bunul lor plac,iar a proteja cumva mediul inconjurator nu face deloc subiectul activitatii lor,conflictele cu ele fiind la ordinea zilei pentru noi locuitorii din Luminita.Asa ca daca aveti cumva nevoie si de 'ajutorul'nostru in sprijinirea proiectului vi-l oferim cu toata increderea,domnule primar!.Mult succes!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Arestat pentru tâlhărie
Pagina a fost generata in 0.3766 secunde