Ce planuri are senatorul constănțean Mircea Banias pentru ALDE

716
7
Ce planuri are senatorul constănțean Mircea Banias pentru ALDE - mirceabaniasalde2-1470755841.jpg

Articole de la același autor

La fel ca orice formațiune politică, și partidul lui Călin Popescu Tăriceanu speră să obțină cât mai multe mandate la alegerile parlamentare, însă, până la acest moment, nu a fost trasată o linie privind organizarea internă.

Vicepreședintele ALDE la nivel național și președinte al filialei din Constanța, senatorul Mircea Banias, a spus că liderii partidului se reunesc, astăzi, într-o ședință, printre subiectele abordate fiind posibil să se discute și calendarul alegerilor parlamentare.

"Încă nu au fost stabilite condițiile de participare la alegerile parlamentare ale membrilor partidului și nici vreun termen pentru depunerea candidaturilor sau prezentarea intențiilor de candidaturi. Vom avea ședință și cred eu că, printre alte teme ce vor fi abordate, se va discuta și despre organizarea alegerilor parlamentare. Mai exact, cred că va fi stabilit un calendar intern privind scrutinul electoral", a declarat senatorul Mircea Banias.

Întrebat dacă ALDE va susține propunerea PSD privind stabilirea datei de 27 noiembrie ca dată a alegerilor parlamentare, Banias a răspuns afirmativ.

"Vom susține propunerea PSD privind data de 27 noiembrie pentru alegeri. Nici ALDE nu este de acord cu cele două date, 4 sau 11 decembrie, înaintate de Guvern ca fiind posibilele zile când vor avea loc alegerile", a spus senatorul Mircea Banias.

În ceea ce privește configurația politică, în momentul de față, ALDE are la Constanța doi senatori, în persoana lui Mircea Banias și Gigi Chiru, venit prin "transfer" de la liberali, după ce PNL a refuzat să-l desemneze candidat la Primăria Constanța. Ajuns la ALDE, el a candidat pentru Primăria Constanța, însă scorul obținut a fost sub orice așteptări.

În acest context, ținând cont că ALDE este un partid nou înființat, este greu de crezut că ar reuși să obțină două funcții de senator în județul Constanța, dacă nu, chiar și una singură.

În urmă cu o lună, după alegerile locale, senatorul Mircea Banias, în calitate de lider al partidului la Constanța, spunea că este mulțumit de scorul de 6,8% obținut de ALDE în județ, însă speră ca la alegerile parlamentare să obțină un rezultat mult mai bun.

"Sunt foarte mulțumit de rezultatul obținut pe județul Constanța, ținând cont că partidul nu s-a înființat de mult timp. În schimb, nu sunt mulțumit de rezultatul obținut pe municipiul Constanța. Desemnarea candidatului Gigi Chiru pentru Primăria Constanța a fost o greșeală a partidului care ne-a costat și intrarea în Consiliul Local Constanța. Sper ca la alegerile parlamentare să obținem mai mult", a spus senatorul Mircea Banias.

v v v

În consecință, chiar dacă la nivel național încă nu s-a stabilit calendarul alegerilor, liderul de la malul mării are planuri mari pentru formațiunea pe care o conduce.

"Eu voi candida, însă nu știu exact dacă pentru un post de senator sau deputat. Și Gigi Chiru și-a exprimat intenția de a candida. Am stabilit și un target pentru Constanța, sper să obținem 10%, asta ar însemna o funcție de senator și una de deputat", a declarat senatorul Mircea Banias.

Reamintim că, la alegerile locale din luna iunie, în județul Constanța, ALDE a obținut un primar, la Hârșova, în persoana lui Viorel Ionescu, 38 de consilieri locali în tot județul și trei consilieri județeni, dintre care unul este chiar vicepreședinte al CJC. 

Comentează știrea

colegii de clasa de liceu
10 august 2016
ai uitat de unde ai plecat

Da ma Banias ai uitat de unde ai plecat!Nu mai vii pe la intilnirile de aniversare a terminarii liceului de frica sa nu te huiduim din nou.Sa-ti fie rusine ne imputinam din ce in ce mai mult din cauza ta si a celor care te manipuleaza pt ca nu multi isi mai permit din salariul mizer pe care au sa isi plateasca meniul la restaurant.Rusine Bania rusine!

Eu
10 august 2016
Pseudocoleg

La felul în care scrii, sigur n-ai fost coleg(a) cu Mircea. Cine a terminat clasa de informatica știe să scrie corect gramatical. Cred c-ai terminat la vreun liceu agricol. Imposibil să fi absolvit liceul Ovidiu.

O poveste cu pisica neagra
10 august 2016
Intalnire de gardul III

Unii au ghinion cand se intalnesc cu o pisica neagra,altii au ghinion cand le iese Banias in cale.Asa mi s-a intamplat mie.Aveam o intalnire cu cineva in zona Sala Sporturilor,in parcare.Am asteptat acolo pentru ca am ajuns mai devreme.Cand,ce sa vezi ? Imi iese Banias in cale.Cand l-am vazut,mi-am zis de la inceput ca afacera mea se termina cu ghinion.Asa a fost.Banias,scapase de la un restaurant din zona,ziua in amiaza mare.Era singur,avea o scobitoare in dinti,mergea incet si parea foarte multumit de sine.A tras un ragait,a tras un vant,tot in semn de multumire,apoi si-a urcat fundul intr-o masina neagra cu geamuri fumurii.A disparut undeva pe bulevard.Ptiu..ptiu..mi-a iesit Banias in cale ! Degeaba,era tarziu,ghinionu-i ghinion.Pe vremea aia Banias era mare sef la PDL.PDL a avut ghinion.Banias a fost prieten cu Mazare.Si asta a avut ghinion.Eu am avut ghinion.Pacat,imi vine sa plang de ciuda.

Doru
10 august 2016
Cadavre vii ...

Un caracter infect acest Banias . Cica senator ... Un caracter infect si frate-su . Loaze imputite , toti sacalii din anturajul lor ...

m
10 august 2016
mm

Tot partidul alde este infect.Este un partid de traseisti,de rozatori de ciolan in frunte cu jigodia de tariceanu.Asteapta toti sa vada cum "bate vantu" si apoi se aciuiaza si ei pe langa cineva mai mare.Astia nu sunt politicieni sunt lipitori scarboase si totusi gasesc fraieri sa-i voteze.

liceul Ovidiu
10 august 2016
@Eu

e Ovidius ma analfabetule, la Ovidiu ai terminat tu, la vreun grup scolar parlitule.

unul de la ei
18 august 2016
de tot rahatul

Șeful lor de la București e Jean Tucan dacă vă puteți imagina așa ceva?!? Vine și face pe nebunul pe la ăștia și îi amenință că îi dă afară.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5138 secunde