PMP propune Guvernului încă 400 de noi secții de votare în diaspora

404
PMP propune Guvernului încă  400 de noi secții de votare în diaspora - pmpvreasectiidevotareeugentomac-1470755924.jpg

Articole de la același autor

Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anunțat că Partidul Mișcarea Populară va transmite premierului Dacian Cioloș o scrisoare oficială prin care propune înființarea a circa 400 de noi secții de votare în diaspora, în localități unde numărul românilor prezenți acolo este de minim 3.000.

"În comparație cu alegerile din 2009, când au existat 55 de secții de votare, și în comparație cu alegerile prezidențiale din 2014, când au existat 51 de secții de votare, dacă legea nu se modifică, practic, românii nu vor avea unde să voteze la alegerile parlamentare din acest an. Motiv pentru care noi am elaborat o analiză foarte serioasă, în colaborare cu comunitățile românești

din Europa, și vom veni cu o propunere concretă către Guvern. La o primă eva-luare, putem să vă spunem că, în clipa de față, în Italia pot fi înființate 106 secții de vot în localități unde locuiesc comunități românești în mod compact, deci minim 3.000 de cetățeni români. În Spania, îi vom propune premierului să înființeze 76 de secții. În 64 de localități, orașe din Germania - stat care nu a permis până recent să se înființeze secții suplimentare de vot - să se înființeze secții de vot, pentru că avem în 64 de localități comunități numeroase de români care vor să voteze. Vom propune să se înființeze 40 de secții de vot în Republica Moldova, iar în SUA să se înființeze suplimentar 35 de secții. Credem că e foarte important să țină cont Gu-vernul de această evaluare pe care PMP a făcut-o în rândul comunităților românești și pentru a evita orice tensiune și orice problemă legată de îngrădirea dreptului la vot", a susținut Eugen Tomac. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5696 secunde