Ce program se lansează, mâine, la Cernavodă

62

Articole de la același autor

Primăria Orașului Cernavodă organizează, mâine, de la ora 9.00, în sala de ședințe a instituției din strada Ovidiu nr.11, conferința de lansare a proiectului "Sănătate înainte de toate". Evenimentul se va desfășura în urma semnării contractului de finanțare de către Primăria Cernavodă și Agenția Națională pentru Romi, în urma căruia, administrația locală va implementa proiectul în calitate de beneficiar. 




În cadrul acțiunii, 374 de persoane cu posibilități materiale reduse, de etnie romă vor beneficia de analize medicale gratuite.
Proiectul se va derula în perioada 1.08.2013 - 30.11.2013 și are rolul de a informa membrii comunității rome asupra necesității evaluării stării de sănătate, asupra metodelor de prevenire a efectelor nedorite ale problemelor medicale nedepistate în timp util, dar și asupra importanței educației sanitare a acestora.


Acțiunea este co-finanțată de către Agenția Națională pentru Romi, prin programul Anul Cetățeniei, având drept obiectiv general Îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității de romi din orașul Cernavodă. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă evaluarea stării de sănătate prin efectuarea unor medicale de bază pentru grupul țintă.


Valoarea totală a proiectului este de 41.360 lei, reprezentând 90% din sumă fiind asigurată de Agenția Națională pentru Romi, iar 10% din bugetul local al orașului Cernavodă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4994 secunde