Ce propune Monica Macovei referitor la ridicarea imunității parlamentare

371
Ce propune Monica Macovei referitor la ridicarea imunității parlamentare - monicamacovei-1317673422.jpg
Europarlamentarul PDL Monica Macovei vrea ca parlamentarii să voteze la vedere și în maximum 48 de ore o cerere de ridicare a imunității unui demnitar public.
"Decizia să se ia de plenul Camerei în maximum 48 ore de la primirea cererii de ridicare a imunității. Votul să fie obligatoriu la vedere și decizia să se ia fără analiza probelor din dosar, căci Parlamentul nu judecă, deci nu trebuie să cântărească probele așa cum a făcut până acum", spune Monica Macovei.
Monica Macovei a avut și în trecut luări de poziție pe subiectul imunității parlamentare, mai ales după ce Parlamentul a votat împotriva ridicării imunității Monicăi Iacob Ridzi. Nici în cazul deputatului Dan Păsat, solicitarea DNA nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată.
Potrivit Constituției, în acest moment, deputații și senatorii pot fi urmăriți și trimiși în judecată, dar nu pot fi percheziționați, reținuți sau arestați fără încuviințarea camerei din care fac parte, cu excepția infracțiunii flagrante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce transmite Guvernul presei
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Marian Vanghelie, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 1.6453 secunde