Ce crede Maria Stavrositu despre propunerea Ecaterinei Andronescu

636
Ce crede Maria Stavrositu despre propunerea Ecaterinei Andronescu - mariastavrositu1315948132-1317673468.jpg
Deputatul PDL Constanța, Maria Stavrositu, care face parte din Comisia pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din cadrul Camerei Deputaților, susține că inițiativa unor parlamentari PSD ca elevii să intre la facultate fără promovarea examenului de bacalaureat reprezintă o sfidare a normelor de bun simț. Ea a mai precizat că este degradant pentru un partid să facă o asemenea propunere.
"Regretabil este faptul că asemenea preocupări legate de soarta învățământului superior, de calitatea și performanțele acesteia, sunt frânate de preocuparea adversarilor politici, de a cultiva mediocritatea.
Astfel de preocupări aberante sunt o sfidare la adresa celor care cultivă competența și descalifică din start pe cei care le avansează. Mă întreb care este resortul din spatele acestei inițiative, dacă este unul populist sau ascunde interesul financiar al fabricilor de diplome", a spus Maria Stavrositu.
Zilele trecute, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus în Parlament o inițiativă privind posibilitatea înscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat. Proiectul acordă dreptul tuturor absolvenților care nu au obținut notă de trecere la toate probele, dar au înregistrat o medie de minimum 7 să se înscrie încă din această toamnă în universitatea la care doresc, astfel încât, până la examenul de anul viitor, să beneficieze de un an pregătitor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7754 secunde