Ce s-a stabilit la întâlnirea dintre Iohannis și liderii partidelor

65
Ce s-a stabilit la întâlnirea dintre Iohannis și liderii partidelor - intalnireiohannis3-1430901580.jpg

Articole de la același autor

Consultările președintelui Klaus Iohannis cu liderii partidelor, de la Palatul Cotroceni, s-au finalizat, astăzi, cu semnarea de către partide a unei inițiative legislative de modificare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private. 

Administrația Prezidențială a anunțat la finalul consultărilor care au durat aproximativ o oră că, în baza prerogativelor sale constituționale de mediere, președintele a facilitat dialogul între societatea civilă, instituțiile cu competențe în domeniul prelucrării datelor, apărării și securității naționale și partidele politice.

"Discuțiile au pornit de la premisa îmbunătățirii cadrului normativ pentru a pune în acord nevoia de securitate cu apărarea drepturilor și libertăților individului. Cu această ocazie, liderii partidelor politice au semnat o inițiativă legislativă parlamentară de modificare și completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice", a precizat Administrația Prezidențială, în comunicatul de presă remis după întâlnire.

Potrivit comunicatului, "această inițiativă nu vizează legea securității cibernetice și nici Legea 82/2012 privind reținerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de rețele publice de comunicații electronice și de furnizorii de servicii de comunicație electronice destinate publicului, care a fost declarată neconstituțională".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3466 secunde