Traian Băsescu:

"Cei care au organizat lovitura de stat eșuată trebuie să răspundă în fața instituțiilor"

309
Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, ieri, că "aceia care au organizat lovitura de stat eșuată trebuie să răspundă în fața instituțiilor statului", precizând că oricine poate fi tras la răspundere "când emite deliberativ acte normative care blochează activitatea instituțiilor".
Mai mult, el a menționat că "românii nu au acceptat să valideze referendumul care avea ca obiectiv să ascundă sub o poleială de democrație lovitura de stat".
"Românii, în majoritatea lor, circa 10,5 milioane, nu au participat la referendum sau au spus «NU» propunerii de suspendare a președintelui. Trebuie să înțelegem că națiunea română are 22 de milioane de cetățeni și nu doar 7 milioane. Eu nu pot fi președinte decât pentru toți cei 22 de milioane", a declarat în deschiderea conferinței Băsescu.
Traian Băsescu a susținut că "România a suferit pagube enorme investiționale, financiare și de imagine ca urmare a loviturii de stat".
"Convingerea mea este că cei care au organizat această lovitură de stat, eșuată prin referendum, trebuie să răspundă în fața instituțiilor statului. Nimeni nu poate fi tras pentru votul lui, dar oricine poate fi tras la răspundere când emite deliberativ acte normative care blochează activitatea instituțiilor statului. (…)Instituțiile statului trebuie să ne spună dacă acesta este modul de funcționare a vieții politice pe care îl putem accepta sau dacă nu cumva a fost viciată funcționarea statului. Foarte mulți au vorbit de fragilitatea statului român, eu vreau să contrazic categoric această variantă. Avea instituții puternice, dar au devenit vulnerabile când unii au spus că nu le mai pasă de legi, de Constituție și fac ei legea. Dacă au și o majoritate, este categoric vulnerabil. Vulnerabilitatea a fost în modul de acțiune a majorității politicienilor din Parlament", a menționat Băsescu.
El le-a transmis tuturor politicienilor să aibă în vedere că eforturile făcute de români în timpul crizei economice nu trebuie sacrificate.
"Eu propun tuturor politicienilor, indiferent de partidele din care fac parte, să aibă în vedere că eforturile, sacrificiile pe care le-au făcut românii în acești ultimi trei ani de criză nu trebuie risipite sau neglijate sau neluate în calcul de dragul bătăliei politice. În fapt, bătălia cu instituțiile statului este una antinațională", a declarat șeful statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 31 Iulie 2012
Stire din Politică-Administrație : Chiru sare la gâtul lui Mazăre
Pagina a fost generata in 2.2185 secunde