Sulfina Barbu:

"Cel mai ridicat șomaj se înregistrează în nord-estul și sud-estul țării"

353
Statul trebuie să promoveze politici pentru creșterea competitivității, deoarece, fără resurse financiare suficiente, nu se va putea înregistra nicio indexare de pensii și salarii în viitorul apropiat, a declarat ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Sulfina Barbu, cu prilejul seminarului organizat de Blocul Național Sindical (BNS) pe tema pieței muncii, la Palatul Parlamentului.

"Statul trebuie să promoveze politici care să ducă la creșterea competitivității. Acest lucru este deosebit de important deoarece, dacă nu vor exista resurse financiare suficiente, nu se va putea înregistra nicio indexare de pensii și salarii în viitorul apropiat", a afirmat Sulfina Barbu.

Potrivit ministrului Muncii, autoritățile statului trebuie să vină cu politici de încurajare a tinerilor către piața muncii, în condițiile în care se înregistrează un șomaj ridicat în rândul acestei categorii de populație, precum și pe fondul îmbătrânirii populației în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană.

"Suntem martorii, în acest moment, ai unei schimbări majore la nivelul statelor europene în ceea ce privește piața muncii. Cea mai afectată categorie a populației sunt tinerii, către care trebuie să se îndrepte politicile autorităților publice. Orice angajator are nevoie de forțe de muncă înalt calificată și remunerată corespunzător pentru a-și putea îndeplini obiectivele economice. Din acest motiv, proiectele realizate cu fonduri europene în domeniul pieței muncii sunt bine venite, deoarece ne arată direcția către care trebuie să ne îndreptăm pentru includerea tinerilor în piața muncii", a spus ministrul Sulfina Barbu.

Aceasta a precizat că la nivelul țării noastre cel mai ridicat șomaj se înregistrează în nord-estul și sud-estul țării, precum și în Oltenia, unde este necesar ca statul să atragă investitori străini și români pentru crearea de noi locuri de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Social : A crescut din nou șomajul
Luni, 09 Ianuarie 2012
Stire din Economie : SUA - 1,6 milioane  job-uri noi
Pagina a fost generata in 0.7144 secunde